БЕЛ: Андерлехт - Стандард 1:1; Генту титула?!

Оде титула: Митровић у вечитом дербију изгубио трофеј! Гент пред промоцијом! Андерлехт и Стандард ремијем (1:1) очистили Поглавицама пут ка историјском слављу.

Фудбал 18.05.2015 | 17:00
БЕЛ: Андерлехт - Стандард 1:1; Генту титула?!

Крај доминације Андерлехта белгијским фудбалом. Тр године владали су Љубичасти у Про лиги, међутим, на крају ове сезоне трофеј ће загрлити играчи Гента! Екипа нашег нападача Александра Митровића одигралаје само 1:1 у вечитом дербију са Стандардом из Лијежа и тако отворила пут популарним Поглавицама да наредне седмице, баш у Бриселу, славе прву титулу у историји клуба.

Као и у минулој рунди против Клуб Брижа, Андерлехт је опет савршено отворио меч и шестим голом репрезентативца Хондураса Ендија Нахара повео 1:0. Чинило се у тим тренуцима да ће екипа Бесника Хасија, која није блистала целе сезоне, добити шансу да победама у преостала два кола задржи трофеј на стадиону Констант ван ден Шток, али...

Највећи дерби белгијског фудбала не би био то што јесте ако би се фудбалери Стандарда склонили великом ривалу. Напротив, у 200. вечитом дербију играли су као да им је ова утакмица последња у каријерама, што им је средином првог полувремена донело изједначење. Стреалац је био Езекијел, мада се мора признати да је одбрана Андерлехта у најмању руку реаговала очајно, јер је дозволила да нападач из Нигерије остане сам у казненом простору и да главом после слободног ударца савлада Силвија Протоа.

На крају се испоставило да је управо Стандард дошао главе Андерлехту, јер је у четири овосезонске утакмице клуб из Лијежа славио три победе и уз данашњи реми омогућио Генту да у преостала два кола уђе са четири бода више у односу на актуелног првака.

Била би права магија да ту предност испусти...

ПРО ЛИГА, ПЛЕЈ-ОФ ЗА ПРВАКА - ОСМО КОЛО

Клуб Бриж - Гент 2:3 (1:1)
/Вормер 38, 72 - Нилсен 5, Дежагр 52, Раман 87/

Андерлехт - Стандард 1:1 (1:1)
/Нахар 10 - Езекијел 24/

20.30 Шарлроа - Кортрајк

ТАБЕЛА: Гент 46 бодова (осам утакмица), Андерлехт 42 (8), Клуб Бриж 41 (8), Стандард 37 (8), Шарлроа 33 (7), Кортрајк 33 (7).

Коментари / 0

Оставите коментар