BEL: Anderleht - Standard 1:1; Gentu titula?!

Ode titula: Mitrović u večitom derbiju izgubio trofej! Gent pred promocijom! Anderleht i Standard remijem (1:1) očistili Poglavicama put ka istorijskom slavlju.

Fudbal 18.05.2015 | 17:00
BEL: Anderleht - Standard 1:1; Gentu titula?!

Kraj dominacije Anderlehta belgijskim fudbalom. Tr godine vladali su Ljubičasti u Pro ligi, međutim, na kraju ove sezone trofej će zagrliti igrači Genta! Ekipa našeg napadača Aleksandra Mitrovića odigralaje samo 1:1 u večitom derbiju sa Standardom iz Liježa i tako otvorila put popularnim Poglavicama da naredne sedmice, baš u Briselu, slave prvu titulu u istoriji kluba.

Kao i u minuloj rundi protiv Klub Briža, Anderleht je opet savršeno otvorio meč i šestim golom reprezentativca Hondurasa Endija Nahara poveo 1:0. Činilo se u tim trenucima da će ekipa Besnika Hasija, koja nije blistala cele sezone, dobiti šansu da pobedama u preostala dva kola zadrži trofej na stadionu Konstant van den Štok, ali...

Najveći derbi belgijskog fudbala ne bi bio to što jeste ako bi se fudbaleri Standarda sklonili velikom rivalu. Naprotiv, u 200. večitom derbiju igrali su kao da im je ova utakmica poslednja u karijerama, što im je sredinom prvog poluvremena donelo izjednačenje. Strealac je bio Ezekijel, mada se mora priznati da je odbrana Anderlehta u najmanju ruku reagovala očajno, jer je dozvolila da napadač iz Nigerije ostane sam u kaznenom prostoru i da glavom posle slobodnog udarca savlada Silvija Protoa.

Na kraju se ispostavilo da je upravo Standard došao glave Anderlehtu, jer je u četiri ovosezonske utakmice klub iz Liježa slavio tri pobede i uz današnji remi omogućio Gentu da u preostala dva kola uđe sa četiri boda više u odnosu na aktuelnog prvaka.

Bila bi prava magija da tu prednost ispusti...

PRO LIGA, PLEJ-OF ZA PRVAKA - OSMO KOLO

Klub Briž - Gent 2:3 (1:1)
/Vormer 38, 72 - Nilsen 5, Dežagr 52, Raman 87/

Anderleht - Standard 1:1 (1:1)
/Nahar 10 - Ezekijel 24/

20.30 Šarlroa - Kortrajk

TABELA: Gent 46 bodova (osam utakmica), Anderleht 42 (8), Klub Briž 41 (8), Standard 37 (8), Šarlroa 33 (7), Kortrajk 33 (7).

Komentari / 0

Ostavite komentar