СП: Ово су Паунови ''Орлићи'' за пут на Нови Зеланд!

Селектор фудбалске репрезентације Србије до 20 година Вељко Пауновић саопштио је списак од 21 играча за првенство света на Новом Зеланду.

Фудбал 18.05.2015 | 22:40
СП: Ово су Паунови ''Орлићи'' за пут на Нови Зеланд!

На Мундијалу неће играти двојац из Црвене звезде - Лука Јовић због повреде колена, и Михаило Ристић због операције крајника.

Србија ће први меч на турниру играти 31. маја против Уругваја од 16 сати по локалном времену, 3. јуна од 19 сати против Малија, а 6. јуна од 16 часова против Мексика.

"Од самог старта били смо уједињени и страствени. Светско првенство је пред нама и оно ће бити историјско јер први пут играмо под именом Србије. Циљ нам је да представимо земљу на најбољи могући начин, као и да се пласирамо у другу фазу такмичења", рекао је Пауновић на конференцији за медије у Кући фудбала у Старој Пазови.

Пауновић је рекао да је велика штета што ће турнир пропустити повредјени Лука Јовић, Михаило Ристић и Вељко Симић.

"После Јовића и Ристића отказао је због повреде колена и Симић. Они су се јавили и пожелели срећу екипи. Остали момци су спремни, три месеца смо заједно и задовољан сам припремама", река је Пауновић.

Он је истакао да ће му првенство света на Новом Зеланду бити најлепши моменат у каријери.

"Када то кажем, мислим и на играчку каријеру. Нисам имао прилику да будем део овако великог такмичења јер је ово највећи турнир под окриљем ФИФА, ако изузмемо сениоре", оценио је селектор омладинске репрезентације.

Селекција некадашње Југославије постала је 1987. првак света у Чилеу, што је према Пауновићу пут којем би требало да иду и његови изабраници.

"Они нам не стварају притисак, већ су нам узор. Веријем да можемо да направимо сличан успех", закључио је Пауновић.

Капитен Немања Максимовић рекао је да ће екипа дати све како би остварила успех.

"Трудићемо се да дамо максимум и остваримо успех. Постоји мала доза треме, али позитивна, и сви једва чекамо да почне првенство", рекао је Максимовић.

Голман Предраг Рајковић истиче да "орлићи" имају квалитет да освоје првенство света.

"Остварили смо доста циљева, ишли смо корак по корак и сада желимо да освојимо Светско првенство. Верујем у своје саиграче", поручио је Рајковић.

На списку се налазе:

Голмани: Предраг Рајковић, Вања Милинковић Савић (Војводина), Филип Манојловић (Црвена звезда)

Одбрана: Милан Гајић (ОФК Београд), Немања Антонов (ОФК Београд), Милош Вељковић (Тотенхем), Срдјан Бабић (Војводина). Стефан Милошевић (Спартак), Вукашин Јовановић (Црвена звезда)Миладин Стевановић (Партизан), Радован Панков (Војводина)

Средина терена: Саша Здјелар (ОФК Београд), Немања Максимовић (Астана), Мијат Гаћиновић (Војводина), Сергеј Милинковић (Генк), Марко Грујић (Црвена звезда), Филип Јанковић (Катанија), Андрија Живковић (Партизан)

Напад: Иван Шапоњић (Партизан), Станиша Мандић (Чукарички), Стефан Илић (Спартак)

Коментари / 0

Оставите коментар