SP: Ovo su Paunovi ''Orlići'' za put na Novi Zeland!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije do 20 godina Veljko Paunović saopštio je spisak od 21 igrača za prvenstvo sveta na Novom Zelandu.

Fudbal 18.05.2015 | 22:40
SP: Ovo su Paunovi ''Orlići'' za put na Novi Zeland!

Na Mundijalu neće igrati dvojac iz Crvene zvezde - Luka Jović zbog povrede kolena, i Mihailo Ristić zbog operacije krajnika.

Srbija će prvi meč na turniru igrati 31. maja protiv Urugvaja od 16 sati po lokalnom vremenu, 3. juna od 19 sati protiv Malija, a 6. juna od 16 časova protiv Meksika.

"Od samog starta bili smo ujedinjeni i strastveni. Svetsko prvenstvo je pred nama i ono će biti istorijsko jer prvi put igramo pod imenom Srbije. Cilj nam je da predstavimo zemlju na najbolji mogući način, kao i da se plasiramo u drugu fazu takmičenja", rekao je Paunović na konferenciji za medije u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Paunović je rekao da je velika šteta što će turnir propustiti povredjeni Luka Jović, Mihailo Ristić i Veljko Simić.

"Posle Jovića i Ristića otkazao je zbog povrede kolena i Simić. Oni su se javili i poželeli sreću ekipi. Ostali momci su spremni, tri meseca smo zajedno i zadovoljan sam pripremama", reka je Paunović.

On je istakao da će mu prvenstvo sveta na Novom Zelandu biti najlepši momenat u karijeri.

"Kada to kažem, mislim i na igračku karijeru. Nisam imao priliku da budem deo ovako velikog takmičenja jer je ovo najveći turnir pod okriljem FIFA, ako izuzmemo seniore", ocenio je selektor omladinske reprezentacije.

Selekcija nekadašnje Jugoslavije postala je 1987. prvak sveta u Čileu, što je prema Paunoviću put kojem bi trebalo da idu i njegovi izabranici.

"Oni nam ne stvaraju pritisak, već su nam uzor. Verijem da možemo da napravimo sličan uspeh", zaključio je Paunović.

Kapiten Nemanja Maksimović rekao je da će ekipa dati sve kako bi ostvarila uspeh.

"Trudićemo se da damo maksimum i ostvarimo uspeh. Postoji mala doza treme, ali pozitivna, i svi jedva čekamo da počne prvenstvo", rekao je Maksimović.

Golman Predrag Rajković ističe da "orlići" imaju kvalitet da osvoje prvenstvo sveta.

"Ostvarili smo dosta ciljeva, išli smo korak po korak i sada želimo da osvojimo Svetsko prvenstvo. Verujem u svoje saigrače", poručio je Rajković.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Predrag Rajković, Vanja Milinković Savić (Vojvodina), Filip Manojlović (Crvena zvezda)

Odbrana: Milan Gajić (OFK Beograd), Nemanja Antonov (OFK Beograd), Miloš Veljković (Totenhem), Srdjan Babić (Vojvodina). Stefan Milošević (Spartak), Vukašin Jovanović (Crvena zvezda)Miladin Stevanović (Partizan), Radovan Pankov (Vojvodina)

Sredina terena: Saša Zdjelar (OFK Beograd), Nemanja Maksimović (Astana), Mijat Gaćinović (Vojvodina), Sergej Milinković (Genk), Marko Grujić (Crvena zvezda), Filip Janković (Katanija), Andrija Živković (Partizan)

Napad: Ivan Šaponjić (Partizan), Staniša Mandić (Čukarički), Stefan Ilić (Spartak)

Komentari / 0

Ostavite komentar