Енрике: Желимо и преостала два трофеја!

Тренер Барселоне Луис Енрике демантовао је да освајање Примере оправдава његове поступке током сезоне.

Фудбал 18.05.2015 | 21:00
Енрике: Желимо и преостала два трофеја!

Бивши тренер Селте нашао се на удару јаких критика током сезоне, посебно када је, у поразу од Реал Сосиједада, оставио прву звезду тима Лионела Месија на клупи.

"Не ради се уопште о искупљењу, пошто је немогуће да тренери великих тимова не буду критиковани. То је нешто с чиме сам добро упознат, то је све део посла. Такође, немам шта да кажем о мојој будућности до краја сезоне", рекао је Енрике.

Аргентинац је постигао једини гол на дуелу са Атлетико Мадридом на Висенте Калдерону и тако коло пре краја трке вратио титулу у Каталонију.

Некадашњи првотимац тима са Ноу Кампа рекао је и да славље његових играча не сме бити предугачко, јер 'Блауграну' очекује финале Лиге шампиона и Купа Краља.

"Пре свега, желим да честитам својим играчима. Урадили су леп посао и донели велику срећу добром делу Каталонаца. Надам се да је ово само почетак циклуса. Моја порука њима је да требају да уживају, а и они који нису имали значајнији допринос су такође важни", јасан је Енрике, "Почели смо ово путовање пре десет месеци, када се клуб налазио у специјалној ситуацији, а у међувремену смо направили и велики број промена. Дао сам све од себе, а остала су још два трофеја – после којих ћемо знати коју смо оцену заслужили".

Барселона ће шестог јуна играти у Берлину финале Лиге шампиона против Јувентуса, док ће седам дана раније играти са Атлетик Билбаом за трофеј националног Купа, на свом стадиону.

"Ла Лига је 'регуларан' трофеј за нас. При том, Реал је био на изузетно високом нивоу, па смо још задовољнији јер смо стигли до трофеја. Из клуба ће нам рећи како требамо да славимо. Одморићемо се неколико дана, а онда се окренути финалу Купа Краља, веома посебној утакмици за нас", закључио је Енрике.

Коментари / 0

Оставите коментар