Enrike: Želimo i preostala dva trofeja!

Trener Barselone Luis Enrike demantovao je da osvajanje Primere opravdava njegove postupke tokom sezone.

Fudbal 18.05.2015 | 21:00
Enrike: Želimo i preostala dva trofeja!

Bivši trener Selte našao se na udaru jakih kritika tokom sezone, posebno kada je, u porazu od Real Sosijedada, ostavio prvu zvezdu tima Lionela Mesija na klupi.

"Ne radi se uopšte o iskupljenju, pošto je nemoguće da treneri velikih timova ne budu kritikovani. To je nešto s čime sam dobro upoznat, to je sve deo posla. Takođe, nemam šta da kažem o mojoj budućnosti do kraja sezone", rekao je Enrike.

Argentinac je postigao jedini gol na duelu sa Atletiko Madridom na Visente Kalderonu i tako kolo pre kraja trke vratio titulu u Kataloniju.

Nekadašnji prvotimac tima sa Nou Kampa rekao je i da slavlje njegovih igrača ne sme biti predugačko, jer 'Blaugranu' očekuje finale Lige šampiona i Kupa Kralja.

"Pre svega, želim da čestitam svojim igračima. Uradili su lep posao i doneli veliku sreću dobrom delu Katalonaca. Nadam se da je ovo samo početak ciklusa. Moja poruka njima je da trebaju da uživaju, a i oni koji nisu imali značajniji doprinos su takođe važni", jasan je Enrike, "Počeli smo ovo putovanje pre deset meseci, kada se klub nalazio u specijalnoj situaciji, a u međuvremenu smo napravili i veliki broj promena. Dao sam sve od sebe, a ostala su još dva trofeja – posle kojih ćemo znati koju smo ocenu zaslužili".

Barselona će šestog juna igrati u Berlinu finale Lige šampiona protiv Juventusa, dok će sedam dana ranije igrati sa Atletik Bilbaom za trofej nacionalnog Kupa, na svom stadionu.

"La Liga je 'regularan' trofej za nas. Pri tom, Real je bio na izuzetno visokom nivou, pa smo još zadovoljniji jer smo stigli do trofeja. Iz kluba će nam reći kako trebamo da slavimo. Odmorićemo se nekoliko dana, a onda se okrenuti finalu Kupa Kralja, veoma posebnoj utakmici za nas", zaključio je Enrike.

Komentari / 0

Ostavite komentar