НБА: Хјустон био прежаљен, али уђе у финале!

Кошаркаши Хјустон Рокитса пласирали су се после 18 година у финале Запада НБА плеј-офа, где ће од среде играти са Голден Стејт Вориорсима.

Кошарка 18.05.2015 | 16:20
НБА: Хјустон био прежаљен, али уђе у финале!

Роктиси су победом 113:100 у седмом мечу избацили Лос Анђелес Клиперсе у полуфиналу, иако су губили 3-1 у серији и заостајали 19 поена у шестом дуелу.

Тексашани су били доминантни у седмом окршају на свом паркеру, али су лажерном одбраном дозволили Клиперсима да смање заостатак са 20 на само осам поена, два минута пре краја. Међутим, Тревор Ариза је шестом тројком решио меч.

Рокитсе је до финала конференције предводио Џејмс Харден са 31 поеном (7/20 из игре) уз 8 асистенција и 7 скокова. Најбоље га је пратио поменути Ариза са 22 поена и такође 7 ухваћених лопти, док је Двајт Хауард остварио дабл-дабл са 16 поена и 15 скокова.

"Воља за победом је одлучила. Знали смо шта желимо, нисмо одустајали. Целе сезоне смо имали осцилације, једноставно смо наставили да се боримо. Вориорси су одличан тим, биће велика борба", рекао је Харден.

Најефикаснији у очајним Клиперсима био је Блејк Грифин са 27 поена (13/23), 11 скокова и 6 асистенција. Баксузни Крис Пол, који је све ближи крају каријере без титуле, додао је 26 поена (9/20), 10 асистенција, 5 скокова те по 4 украдене и изгубљене лопте.

Џамал Крофорд је постигао 17 поена, а одличан је био Деандре Џордан са 16 поена (7/10) и 17 скокова. Он ће на крају сезоне постати слободан агент.

Финале Запада почиње у среду ујутру од 3 часа по нашем времену. Вориорси су добили сва четири дуела са Рокитсима током регуларног дела сезоне.

Харден ће имати мотив више у овом дуелу, јер ће добити прилику оспори МВП титулу коју је освојио бек Голден Стејта Стефон Кари.

У четвртак ујутру почиње финале Истока између Кливленд Кавалирса и Атланта Хокса.

Коментари / 0

Оставите коментар