NBA: Hjuston bio prežaljen, ali uđe u finale!

Košarkaši Hjuston Rokitsa plasirali su se posle 18 godina u finale Zapada NBA plej-ofa, gde će od srede igrati sa Golden Stejt Voriorsima.

Košarka 18.05.2015 | 16:20
NBA: Hjuston bio prežaljen, ali uđe u finale!

Roktisi su pobedom 113:100 u sedmom meču izbacili Los Anđeles Kliperse u polufinalu, iako su gubili 3-1 u seriji i zaostajali 19 poena u šestom duelu.

Teksašani su bili dominantni u sedmom okršaju na svom parkeru, ali su lažernom odbranom dozvolili Klipersima da smanje zaostatak sa 20 na samo osam poena, dva minuta pre kraja. Međutim, Trevor Ariza je šestom trojkom rešio meč.

Rokitse je do finala konferencije predvodio Džejms Harden sa 31 poenom (7/20 iz igre) uz 8 asistencija i 7 skokova. Najbolje ga je pratio pomenuti Ariza sa 22 poena i takođe 7 uhvaćenih lopti, dok je Dvajt Hauard ostvario dabl-dabl sa 16 poena i 15 skokova.

"Volja za pobedom je odlučila. Znali smo šta želimo, nismo odustajali. Cele sezone smo imali oscilacije, jednostavno smo nastavili da se borimo. Voriorsi su odličan tim, biće velika borba", rekao je Harden.

Najefikasniji u očajnim Klipersima bio je Blejk Grifin sa 27 poena (13/23), 11 skokova i 6 asistencija. Baksuzni Kris Pol, koji je sve bliži kraju karijere bez titule, dodao je 26 poena (9/20), 10 asistencija, 5 skokova te po 4 ukradene i izgubljene lopte.

Džamal Kroford je postigao 17 poena, a odličan je bio Deandre Džordan sa 16 poena (7/10) i 17 skokova. On će na kraju sezone postati slobodan agent.

Finale Zapada počinje u sredu ujutru od 3 časa po našem vremenu. Voriorsi su dobili sva četiri duela sa Rokitsima tokom regularnog dela sezone.

Harden će imati motiv više u ovom duelu, jer će dobiti priliku ospori MVP titulu koju je osvojio bek Golden Stejta Stefon Kari.

U četvrtak ujutru počinje finale Istoka između Klivlend Kavalirsa i Atlanta Hoksa.

Komentari / 0

Ostavite komentar