КЛС: Звезда лагано са Партизаном!

Кошаркаши Црвене звезде Телеком победили су Партизан НИС са 92:76 у оквиру седмог кола Суперлиге Србије и задржали максимални скор на половини такмичења.

Кошарка 18.05.2015 | 14:20
КЛС: Звезда лагано са Партизаном!

'Црвено-бели' су у дуелу два непоражена тима остварили најубедљиву победу у осам овосезонских 'вечитих дербија' и осамосталили се на челу табеле.

Изабраници Дејана Радоњића су водили током целе утакмице, али је Партизан претио све до последњих пет минута утакмице. Звезда је баш тада успела да оствари кључну предност и на крају рутински тријумфује.

'Црно-бели' су били у игри све до краја треће четвртине, када су у једном тренутку пришли на минус два. Међутим, тада су пропустили шансу да уведу утакмицу у неизвеснију завршницу, а Звезда је бољом игром у последњих десет минута преломила утакмицу.

Звезду је до шесте победе у 'вечитим дербијима' ове сезоне предводио Никола Калинић са 22 поена и осам скокова, Мајк Цирбес је додао 12 поена и пет скокова, а Бобан Марјановић десет поена и пет скокова.

Код Партизана, Милан Мачван је уписао 25 поена и шест скокова, Драган Милосављевић је имао 12 поена и шест скокова, а Никола Милутинов десет поена и шест скокова.

Црвена звезда у наредном колу, у среду, гостује Мега Лексу, а шампион Србије дан раније дочекује Константин.

Ток утакмице:

Звезда је повела на старту дербија, али је у првих неколико минута све било у знаку велике борбе. 'Црвено-бели' су у првих пет минута нису успели да се одвоје, па су највише отишли на плус четири.

Међутим, после изједначења на 14:14 у седмом минуту, Звезда је направила серију од 10:0 преко Калинића, Марјановића, Јовића и Блажича, а 'црно-бели' су је прекинули тек после тајм-аута који је тражио Вујошевић. Тада је остало мање од минут до минута у првој четвртини, а Звезда је успела да задржи плус десет (26:16).

Партизан је на почетку друге четвртине везао четири поена, што је Радоњића натерало за затражи тајм-аут. Звезда је од тада заиграла нешто боље, па је повећала предност на до тада максималних плус 12 (38:26).

Тада је уследило буђење 'црно-белих', који су били посебно ефектни ван линије 6,75 и за само неколико минута се потпуно вратили у утакмицу. На минус три примакао их је Маринковић тројком (41:38), да би потом уследила серија Звезде од 6:1, а тим резултатом се и отишло на одмор.

'Црно-бели' су боље ушли у трећи период, за четири минута су пришли на три поена разлике (52:49), само два минута касније су били и на минус два (54:52), али је Звезда увек успевала да им одговори.

Иако се чинило да ће уследити неизвеснија борба до самог финиша утакмице, од вођства 'црвено-белих' 57:54, домаћи тим је направио серију од 10:2 и поново дошао до двоцифрене предности у последњим тренуцима четвртине, када је Митровић постигао тројку са пола терена.

У последњем периоду Партизан се у једном тренутку примакао на пет поена разлике (67:62), да би потом 'црвено-бели' потпуно преузели контролу над утакмицом. 'Црно-бели' су се практично предали, а Звезда је само повећавала предност, била је одлична ван линије 6,75, а у једном тренутку је имала и плус 19 (89:70). Партизан је до краја утакмице само успео да мало ублажи пораз.

Коментари / 0

Оставите коментар