KLS: Zvezda lagano sa Partizanom!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedili su Partizan NIS sa 92:76 u okviru sedmog kola Superlige Srbije i zadržali maksimalni skor na polovini takmičenja.

Košarka 18.05.2015 | 14:20
KLS: Zvezda lagano sa Partizanom!

'Crveno-beli' su u duelu dva neporažena tima ostvarili najubedljivu pobedu u osam ovosezonskih 'večitih derbija' i osamostalili se na čelu tabele.

Izabranici Dejana Radonjića su vodili tokom cele utakmice, ali je Partizan pretio sve do poslednjih pet minuta utakmice. Zvezda je baš tada uspela da ostvari ključnu prednost i na kraju rutinski trijumfuje.

'Crno-beli' su bili u igri sve do kraja treće četvrtine, kada su u jednom trenutku prišli na minus dva. Međutim, tada su propustili šansu da uvedu utakmicu u neizvesniju završnicu, a Zvezda je boljom igrom u poslednjih deset minuta prelomila utakmicu.

Zvezdu je do šeste pobede u 'večitim derbijima' ove sezone predvodio Nikola Kalinić sa 22 poena i osam skokova, Majk Cirbes je dodao 12 poena i pet skokova, a Boban Marjanović deset poena i pet skokova.

Kod Partizana, Milan Mačvan je upisao 25 poena i šest skokova, Dragan Milosavljević je imao 12 poena i šest skokova, a Nikola Milutinov deset poena i šest skokova.

Crvena zvezda u narednom kolu, u sredu, gostuje Mega Leksu, a šampion Srbije dan ranije dočekuje Konstantin.

Tok utakmice:

Zvezda je povela na startu derbija, ali je u prvih nekoliko minuta sve bilo u znaku velike borbe. 'Crveno-beli' su u prvih pet minuta nisu uspeli da se odvoje, pa su najviše otišli na plus četiri.

Međutim, posle izjednačenja na 14:14 u sedmom minutu, Zvezda je napravila seriju od 10:0 preko Kalinića, Marjanovića, Jovića i Blažiča, a 'crno-beli' su je prekinuli tek posle tajm-auta koji je tražio Vujošević. Tada je ostalo manje od minut do minuta u prvoj četvrtini, a Zvezda je uspela da zadrži plus deset (26:16).

Partizan je na početku druge četvrtine vezao četiri poena, što je Radonjića nateralo za zatraži tajm-aut. Zvezda je od tada zaigrala nešto bolje, pa je povećala prednost na do tada maksimalnih plus 12 (38:26).

Tada je usledilo buđenje 'crno-belih', koji su bili posebno efektni van linije 6,75 i za samo nekoliko minuta se potpuno vratili u utakmicu. Na minus tri primakao ih je Marinković trojkom (41:38), da bi potom usledila serija Zvezde od 6:1, a tim rezultatom se i otišlo na odmor.

'Crno-beli' su bolje ušli u treći period, za četiri minuta su prišli na tri poena razlike (52:49), samo dva minuta kasnije su bili i na minus dva (54:52), ali je Zvezda uvek uspevala da im odgovori.

Iako se činilo da će uslediti neizvesnija borba do samog finiša utakmice, od vođstva 'crveno-belih' 57:54, domaći tim je napravio seriju od 10:2 i ponovo došao do dvocifrene prednosti u poslednjim trenucima četvrtine, kada je Mitrović postigao trojku sa pola terena.

U poslednjem periodu Partizan se u jednom trenutku primakao na pet poena razlike (67:62), da bi potom 'crveno-beli' potpuno preuzeli kontrolu nad utakmicom. 'Crno-beli' su se praktično predali, a Zvezda je samo povećavala prednost, bila je odlična van linije 6,75, a u jednom trenutku je imala i plus 19 (89:70). Partizan je do kraja utakmice samo uspeo da malo ublaži poraz.

Komentari / 0

Ostavite komentar