Новак: Могу да поновим 2011. годину!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је после тријумфа на Мастерсу у Риму да верује да тренутно игра једнако добро као 2011. када је био доминантан.

Тенис 18.05.2015 | 20:00
Новак: Могу да поновим 2011. годину!

Ђоковић је у финалу у ‘вечном граду’ победио Швајцарца Роџера Федерера са 6:4, 6:3, и тако остварио 22. тријумф у низу и уједно дошао до своје пете титуле ове сезоне, а 53. у каријери.

Новак је после те победе рекао да је један од битних разлога за његов успех то што се изборио са својим страховима.

“Током година сам успео да схватим како да се супротставим страху и како да га превазиђем. Урадио сам ствари како треба да бих се изборио са страхом. Прошао сам кроз неке ситуације у животу и на терену када није све било како треба, када сам сумњао у себе, али су ме ти тренуци учинили успешним. Мислим да је важно веровати у себе, борити се са својим страховима у свакој ситуацији, иако они понекад извлаче најбоље из тебе”, рекао је Ђоковић.

Ђоковић је 2011. године био непобедив од почетка сезоне до полуфинала Ролан Гароса. Сада није такав случај, али је нанизао 22 победе, што му даје наду да може тај низ и да настави.

“Чињеница да сам успео да победим на толико мечева заредом ми даје разлог да се надам да то могу да поновим и то је присутно у мојој подсвести. Желим да наставим да побеђујем докле год могу, не желим да размишљам да би страх или нешто друго могло да ми буде препрека и да ми прекине овај низ. Увек покушавам да дам све од себе, без обзира на ком турниру играм, а такав приступ ме је довео ту где сам сада”, нагласио је српски тенисер.

На питање да ли може да понови оно што је учинио 2011. године, када је освојио три Грен слема, пет титула на Мастерсима и укупно десет титула, Новак је рекао:

“Не знам. Постоје ствари које су изван ваше контроле, оно на шта можете да утичете је садашњост и како можете да се изборите за добру позицију у будућности. Надам се да ће ме овакво размишљање довести далеко на Ролан Гаросу, јер ми је то у овом тренутку приоритет”.

Ролан Гарос, који почиње следеће недеље, једини је Грен слем који фали у Новаковој колекцији, али српски тенисер најављује да током наредне недеље неће имати другачији приступ него што је случај био до сада.

“Даје ми велико задовољство то што сам победио на свим овим турнирима ове сезоне. Не мислим да морам да се још више припремам или радим нешто посебно да бих био успешан на Ролан Гаросу. Био сам веома близу титуле раније, играо сам неколико пута у финалу, морам само да се припремим за турнир као и за све остале, да наставим са својом рутином и надам се да ће ми то донети успех”, рекао је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар