Novak: Mogu da ponovim 2011. godinu!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle trijumfa na Mastersu u Rimu da veruje da trenutno igra jednako dobro kao 2011. kada je bio dominantan.

Tenis 18.05.2015 | 20:00
Novak: Mogu da ponovim 2011. godinu!

Đoković je u finalu u ‘večnom gradu’ pobedio Švajcarca Rodžera Federera sa 6:4, 6:3, i tako ostvario 22. trijumf u nizu i ujedno došao do svoje pete titule ove sezone, a 53. u karijeri.

Novak je posle te pobede rekao da je jedan od bitnih razloga za njegov uspeh to što se izborio sa svojim strahovima.

“Tokom godina sam uspeo da shvatim kako da se suprotstavim strahu i kako da ga prevaziđem. Uradio sam stvari kako treba da bih se izborio sa strahom. Prošao sam kroz neke situacije u životu i na terenu kada nije sve bilo kako treba, kada sam sumnjao u sebe, ali su me ti trenuci učinili uspešnim. Mislim da je važno verovati u sebe, boriti se sa svojim strahovima u svakoj situaciji, iako oni ponekad izvlače najbolje iz tebe”, rekao je Đoković.

Đoković je 2011. godine bio nepobediv od početka sezone do polufinala Rolan Garosa. Sada nije takav slučaj, ali je nanizao 22 pobede, što mu daje nadu da može taj niz i da nastavi.

“Činjenica da sam uspeo da pobedim na toliko mečeva zaredom mi daje razlog da se nadam da to mogu da ponovim i to je prisutno u mojoj podsvesti. Želim da nastavim da pobeđujem dokle god mogu, ne želim da razmišljam da bi strah ili nešto drugo moglo da mi bude prepreka i da mi prekine ovaj niz. Uvek pokušavam da dam sve od sebe, bez obzira na kom turniru igram, a takav pristup me je doveo tu gde sam sada”, naglasio je srpski teniser.

Na pitanje da li može da ponovi ono što je učinio 2011. godine, kada je osvojio tri Gren slema, pet titula na Mastersima i ukupno deset titula, Novak je rekao:

“Ne znam. Postoje stvari koje su izvan vaše kontrole, ono na šta možete da utičete je sadašnjost i kako možete da se izborite za dobru poziciju u budućnosti. Nadam se da će me ovakvo razmišljanje dovesti daleko na Rolan Garosu, jer mi je to u ovom trenutku prioritet”.

Rolan Garos, koji počinje sledeće nedelje, jedini je Gren slem koji fali u Novakovoj kolekciji, ali srpski teniser najavljuje da tokom naredne nedelje neće imati drugačiji pristup nego što je slučaj bio do sada.

“Daje mi veliko zadovoljstvo to što sam pobedio na svim ovim turnirima ove sezone. Ne mislim da moram da se još više pripremam ili radim nešto posebno da bih bio uspešan na Rolan Garosu. Bio sam veoma blizu titule ranije, igrao sam nekoliko puta u finalu, moram samo da se pripremim za turnir kao i za sve ostale, da nastavim sa svojom rutinom i nadam se da će mi to doneti uspeh”, rekao je Đoković.

Komentari / 0

Ostavite komentar