ЕЛ Ф4: Краљ Реал је 9. пут владар Европе!

Кошаркаши Реал Мадрида нови су прваци Европе, девети пут у историји, а први пут после 20 година паузе.

Кошарка 18.05.2015 | 14:00
ЕЛ Ф4: Краљ Реал је 9. пут владар Европе!

Реал је као домаћин славио на Фајнал-фору победом над Олимпијакосом у финалу 78:59 (15:19, 20:9, 18:18, 25:13).

Мадриђани су кључну предност стекли крајем треће четвртине, серијом Џејсија Керола од 11 поена (три тројке), који је одговорио идентичној серији Олимпијакоса за изједначење. Изостао је учинак Василиса Спанулиса, који је постигао само три поена за Грке на овом мечу.

Реал је освојио тек другу титулу првака Европе у последње три деценије, а до ове је стигао из трећег покушаја, јер је поражен у претходна два финала Ф4. Мадриђани су освојили 15. европску титулу.

Олимпијакос је пропустио шансу да се изједначи са Макабијем и Панатинаикосом са четири освојене Евролиге, трећу у последње четири године.

Реал боље отвара меч са 6:1, али Ложески са десет поена доноси Олимпијакосу 19:15 после првог периода.

У другом се водила жестока борба две одбране, ретко су постизани поени, практично смо гледали "пенал завршницу", у којој је Олимпијакос био очајан, па је Реал поенима Ноћионија и Мачијулиса стекао седам поена предности (35:28).

Мадриђани настављају у истом ритму у трећем периоду, тројком Фернандеса стиже до максималних 11 поена предности (40:29), али се тада буди Ложески, те уз помоћ Принтезиса и Слукаса враћа Олy у егал (43:43).

Међутим, Реал проналази одговор за ову серију Грка, фантастичну минијатуру средином периода одиграо је Керол те са 11 узастопних поена вратио Шпанцима осетну предност (53:46).

Олимпијакос у последњем периоду не успева да пронађе решење за одбрану Реала, Слукас и Ложески одражавају Грке у животу, али не добијају подршку од Спанулиса.

Средином периода Реал прелама меч, кошевима Ноћионија и Љуља се враћа на двоцифрену разлику, те до краја је само повећава на максималних 16 (71:55), два минтуа пре краја.

Реал је предводио Џејси Керол који је 11 од својих 16 поена (6/7 из игре) постигао током кључне друге половине треће четвртине.

Сјајно су га пратили Андрес Ноћиони са 12 поена и 7 скокова, те Серхио Љуљ са такође 12 поена уз 4 асистенције.

Мет Ложески је био најбољи у редовима Олимпијакоса са 17 поена (7/9), од чега је 10 убацио у првом периоду.

Јоргос Принтезис је додао 11, по десет су убацили Костас Слукас и Отело Хантер, који је имао и 7 скокова.

Потпуно је подбацио јунак полуфинала Василис Спанулис са само 3 поена (0/4 за три), 3 асистенције и 4 изгубљене лопте.

Реал је слабо шутирао за два поена, погодио је тек 45% шутева, али су Мадриђани погодили чак 13 тројки, те уз доминацију у скоку (40-25), заслужено стигли до убедљиве победе.

Олимпијакос се осим у сококу посебно мучио са линије за слободна бацања, чак 14 промашених пенала морало је бити кажњено. Због тога одличних 64% за два поена није много значило тиму из Пиреја.

Коментари / 0

Оставите коментар