Рим: Новак - Роџер, реакције...

Први рекет света Новак Ђоковић рекао је да је против Роџера Федерера у финалу Мастерса у Риму одиграо свој најбољи меч ове недеље. Швајцарски тенисер Роџер Федерер рекао је после пораза од Новака Ђоковића, да није имао шансе против првог рекета света.

Тенис 18.05.2015 | 16:00
Рим: Новак - Роџер, реакције...

Ђоковић је са 6:4, 6:3 славио против Федерера и у престоници Италије освојио своју пету титулу ове сезоне, а 53. у каријери.

“Била је ово прелепа и емотивна недеља. Увек је задовољство играти са Роџером, верујем да сам против њега одиграо свој најбољи меч ове недеље”, рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је приликом церемоније проглашење победника још једном нагласио да је Мастерс у Риму један од његових најдражиј.-

“Хвала навијачима, направили сте посебан турнир за мене. Увек се осећам као код куће када сам овде. Осећам се слично као 2011. године пред почетак Ролан Гароса и зато сам још више срећан због тријумфа овде”, нагласио је Ђоковић.

Новак је тако претекао Швајцарца по броју Мастерс титула, па сада има 24, једну више од Федерера, а три мање од Рафаела Надала, који је тренутно рекордер.

“Била је ово дивна недеља. Турнир је био сјајан за велики број тенисера, али је Новак био прејак и честитам му”, истакао је Федерер.

Федерер се такође захвалио публици на сјајној подршци од почетка турнира.

“Хвала навијачима, били сте сјајни, сваки пут када сам играо, трибине су биле распродате. Надам се да ћемо се видети следеће године”, нагласио је Швајцарац.

Швајцарски тенисер Роџер Федерер рекао је такође и да је релативно задовољан својим играма на Мастерсу у Риму, где је поражен у финалу од Новака Ђоковића.

Федерер је, иначе, био последњи тенисер који је стигао у Рим ове недеље и последњи ће га напустити, а иако је многе зачудила та одлука, он каже да се показала као исправна.

„Да сваки пут у последњем тренутку донесете одлуку и знате да ћете стићи до финала, играли бисте сваке недеље. Имао сам неке веома добре мечеве, а мислим да сам и сада 80 одсто меча одигра добро. Ипак, знам да могу боље“, нагласио је Федерер.

Други рекет света истакао је да је Новак одиграо одличан меч и да није могао никако да му припрети.

„Новак је био сјајан, одиграо је одличан меч, направио је мали број неизнуђених грешака и користио је прилике које је имао. Срећан сам, осећам се добро, здрав сам и радујем се Паризу наредне недеље“, истакао је швајцарски тенисер.

Федерер је такође рекао да су услови за игру били другачији него што је случај био на његовим претходним мечевима.

„Видели смо мали број дугих размена, терен се убрзао и обојици нам је било тешко да останемо у појединим поенима. Чак и када су били дужи, то је било чудно јер су обично сви поени били са два-три ударца сваког од нас. Било је тешко видети лоптицу због сунца, али је исто били обојици. У појединим тренуцима сам имао проблеме са ритерном, због тога никако нисам могао до брејка, а он је то успео веома брзо, повео би и дошао до тријумфа. То је фрустрирајуће, али не желим да размишљам негативно, јер је ово био добар турнир за мене“, нагласио је Федерер.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бгс

18.05.2015 15:11

Иди више Федерер у пензију.Зар ти није више доста...

ОДГОВОРИТЕ