Rim: Novak - Rodžer, reakcije...

Prvi reket sveta Novak Đoković rekao je da je protiv Rodžera Federera u finalu Mastersa u Rimu odigrao svoj najbolji meč ove nedelje. Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je posle poraza od Novaka Đokovića, da nije imao šanse protiv prvog reketa sveta.

Tenis 18.05.2015 | 16:00
Rim: Novak - Rodžer, reakcije...

Đoković je sa 6:4, 6:3 slavio protiv Federera i u prestonici Italije osvojio svoju petu titulu ove sezone, a 53. u karijeri.

“Bila je ovo prelepa i emotivna nedelja. Uvek je zadovoljstvo igrati sa Rodžerom, verujem da sam protiv njega odigrao svoj najbolji meč ove nedelje”, rekao je Đoković.

Srpski teniser je prilikom ceremonije proglašenje pobednika još jednom naglasio da je Masters u Rimu jedan od njegovih najdražij.-

“Hvala navijačima, napravili ste poseban turnir za mene. Uvek se osećam kao kod kuće kada sam ovde. Osećam se slično kao 2011. godine pred početak Rolan Garosa i zato sam još više srećan zbog trijumfa ovde”, naglasio je Đoković.

Novak je tako pretekao Švajcarca po broju Masters titula, pa sada ima 24, jednu više od Federera, a tri manje od Rafaela Nadala, koji je trenutno rekorder.

“Bila je ovo divna nedelja. Turnir je bio sjajan za veliki broj tenisera, ali je Novak bio prejak i čestitam mu”, istakao je Federer.

Federer se takođe zahvalio publici na sjajnoj podršci od početka turnira.

“Hvala navijačima, bili ste sjajni, svaki put kada sam igrao, tribine su bile rasprodate. Nadam se da ćemo se videti sledeće godine”, naglasio je Švajcarac.

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je takođe i da je relativno zadovoljan svojim igrama na Mastersu u Rimu, gde je poražen u finalu od Novaka Đokovića.

Federer je, inače, bio poslednji teniser koji je stigao u Rim ove nedelje i poslednji će ga napustiti, a iako je mnoge začudila ta odluka, on kaže da se pokazala kao ispravna.

„Da svaki put u poslednjem trenutku donesete odluku i znate da ćete stići do finala, igrali biste svake nedelje. Imao sam neke veoma dobre mečeve, a mislim da sam i sada 80 odsto meča odigra dobro. Ipak, znam da mogu bolje“, naglasio je Federer.

Drugi reket sveta istakao je da je Novak odigrao odličan meč i da nije mogao nikako da mu pripreti.

„Novak je bio sjajan, odigrao je odličan meč, napravio je mali broj neiznuđenih grešaka i koristio je prilike koje je imao. Srećan sam, osećam se dobro, zdrav sam i radujem se Parizu naredne nedelje“, istakao je švajcarski teniser.

Federer je takođe rekao da su uslovi za igru bili drugačiji nego što je slučaj bio na njegovim prethodnim mečevima.

„Videli smo mali broj dugih razmena, teren se ubrzao i obojici nam je bilo teško da ostanemo u pojedinim poenima. Čak i kada su bili duži, to je bilo čudno jer su obično svi poeni bili sa dva-tri udarca svakog od nas. Bilo je teško videti lopticu zbog sunca, ali je isto bili obojici. U pojedinim trenucima sam imao probleme sa riternom, zbog toga nikako nisam mogao do brejka, a on je to uspeo veoma brzo, poveo bi i došao do trijumfa. To je frustrirajuće, ali ne želim da razmišljam negativno, jer je ovo bio dobar turnir za mene“, naglasio je Federer.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

bgs

18.05.2015 15:11

Idi više Federer u penziju.Zar ti nije više dosta...

ODGOVORITE