Ноћ провели пљачкајући од Илиџе до Вогошће

Након вишечасовне потјере протекле ноћи сарајевска полиција ухапсила је у раним јутарњим сатима Кенана Брбовића (31) и Амара Башића (27) након што су протеклу ноћ у Сарајеву провели пљачкајући продавнице на потезу од Илиџе до Вогошће.

Босна и Херцеговина 18.05.2015 | 12:28
Ноћ провели пљачкајући од Илиџе до Вогошће

Како смо сазнали у сарајевској полицији, сумњичи их се да су свој поход почели десет минута прије два сата ујутро на подручју Илиџе.

У то вријеме грађани су полицију обавијестили да се у улици Јахијела Финција, опћина Илиџа, испред продавнице Амко Комерц налази маскирана особа наоружана аутоматским оружјем.

Полиција је одмах изашла на терен те је установљено да су непознате особе извшиле тешку крађу, а потом су ушли у тамни аутомобил те побјегли у непознатом правцу.

Потрага је почела, а само пола сата касније полицијски службеници МУП-а КС су у улици Хамдије Крешевљаковића уочили возило ВW Голф А4 у којем су се налазиле четири маскиране особе. Но, примијетвиши полицију, брзо су се удаљили у правцу Чобаније.

Сат времена након првог разбојништва полиција је обавијештена да се баш у том тренутку догађа још једно разбојништво, овога пута на подручју Општине Вогошћа, у улици Вогошћанских одреда.

Наиме, овога пута су четири маскирана разбојника наоружана ватреним оружјем упала у Дрвопромет, а потом су аудијем побјегли у правцу насеља Хотоњ.

Разбојници су примијећени на подручју локалитета Кобиља Глава, полицијски службеници су уочили путничко моторно возило марке ауди, регистарских ознака Е95-А-055, које се удаљило у правцу насеља Циглане.

Провјером је установљено да су на возилу лажне таблице, односно да је пријављена њихова крађа.

Разбојници су, слутећи да им је полиција на трагу, бјежали, а примијећени су улици Бистрик, према насељу Тока.

Полицијска потјера је настављена, а поменуто возило је пронађено пола сата касније у улици Породице Фохт, општина Центар Сарајево.

Брзом интервенцијом полицијских службеника Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево идентификовани су разбојници, а Башић и Брбовић су убрзо лоцирани и ухапшени због сумње да су починили кривично дјело тешке крађе.

Такође, у непосредној близини мјеста лишавања слободе пронађена је и изузета једна аутоматска пушка и три капе тзв. фантомке. О овом је обавијештен тужилац Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, а ухапшени су предати у Одсјек за задржавање особа лишених слободе МУП-а Кантона Сарајево.

Полиција интензивно трага за осталим извршиоцима те наставља рад на расвјетљавању и документовању криминалних активности наведених особа.

Иначе, Амар Башић је познат сарајевској полицији и то по чињењу разбојништава заједно са његовим братом Кенаном. Управо су због тога хапшени и у октобру прошле године, а пошто су у улици Хамдије Крешевљаковића, сарајевска општина Стари Град, опљачкали А. Б. из Сарајева.

Њих двојица су крајем јануара 2010. године ухапшени са Санином Табаковићем због сумње да су покушали опљачкати "УниЦредит банку", која се налази у Брчанској улици у сарајевском насељу Отока.

Извор: Клиx

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Аки

18.05.2015 10:38

Одмах дозивотна казна!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИQ

18.05.2015 10:48

НЕЗАПОСЛЕНА ОМЛАДИНА МОРА ЈЕСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

18.05.2015 17:44

Да им није требало не би они.

ОДГОВОРИТЕ