Noć proveli pljačkajući od Ilidže do Vogošće

Nakon višečasovne potjere protekle noći sarajevska policija uhapsila je u ranim jutarnjim satima Kenana Brbovića (31) i Amara Bašića (27) nakon što su proteklu noć u Sarajevu proveli pljačkajući prodavnice na potezu od Ilidže do Vogošće.

Bosna i Hercegovina 18.05.2015 | 12:28
Noć proveli pljačkajući od Ilidže do Vogošće

Kako smo saznali u sarajevskoj policiji, sumnjiči ih se da su svoj pohod počeli deset minuta prije dva sata ujutro na području Ilidže.

U to vrijeme građani su policiju obavijestili da se u ulici Jahijela Fincija, općina Ilidža, ispred prodavnice Amko Komerc nalazi maskirana osoba naoružana automatskim oružjem.

Policija je odmah izašla na teren te je ustanovljeno da su nepoznate osobe izvšile tešku krađu, a potom su ušli u tamni automobil te pobjegli u nepoznatom pravcu.

Potraga je počela, a samo pola sata kasnije policijski službenici MUP-a KS su u ulici Hamdije Kreševljakovića uočili vozilo VW Golf A4 u kojem su se nalazile četiri maskirane osobe. No, primijetviši policiju, brzo su se udaljili u pravcu Čobanije.

Sat vremena nakon prvog razbojništva policija je obaviještena da se baš u tom trenutku događa još jedno razbojništvo, ovoga puta na području Opštine Vogošća, u ulici Vogošćanskih odreda.

Naime, ovoga puta su četiri maskirana razbojnika naoružana vatrenim oružjem upala u Drvopromet, a potom su audijem pobjegli u pravcu naselja Hotonj.

Razbojnici su primijećeni na području lokaliteta Kobilja Glava, policijski službenici su uočili putničko motorno vozilo marke audi, registarskih oznaka E95-A-055, koje se udaljilo u pravcu naselja Ciglane.

Provjerom je ustanovljeno da su na vozilu lažne tablice, odnosno da je prijavljena njihova krađa.

Razbojnici su, sluteći da im je policija na tragu, bježali, a primijećeni su ulici Bistrik, prema naselju Toka.

Policijska potjera je nastavljena, a pomenuto vozilo je pronađeno pola sata kasnije u ulici Porodice Foht, opština Centar Sarajevo.

Brzom intervencijom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo identifikovani su razbojnici, a Bašić i Brbović su ubrzo locirani i uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo teške krađe.

Takođe, u neposrednoj blizini mjesta lišavanja slobode pronađena je i izuzeta jedna automatska puška i tri kape tzv. fantomke. O ovom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uhapšeni su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija intenzivno traga za ostalim izvršiocima te nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba.

Inače, Amar Bašić je poznat sarajevskoj policiji i to po činjenju razbojništava zajedno sa njegovim bratom Kenanom. Upravo su zbog toga hapšeni i u oktobru prošle godine, a pošto su u ulici Hamdije Kreševljakovića, sarajevska opština Stari Grad, opljačkali A. B. iz Sarajeva.

Njih dvojica su krajem januara 2010. godine uhapšeni sa Saninom Tabakovićem zbog sumnje da su pokušali opljačkati "UniCredit banku", koja se nalazi u Brčanskoj ulici u sarajevskom naselju Otoka.

Izvor: Klix

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Aki

18.05.2015 10:38

Odmah dozivotna kazna!!!

ODGOVORITE
Name

IQ

18.05.2015 10:48

NEZAPOSLENA OMLADINA MORA JESTI

ODGOVORITE
Name

Crni

18.05.2015 17:44

Da im nije trebalo ne bi oni.

ODGOVORITE