Украо “југо” и ударио песницом полицајца

Полиција је ухапсила Вука Вуковића (19) из Шамца након што је песницом ударио полицајца који је открио да он вози украдени “југо”.

Република Српска 18.05.2015 | 07:37
 Украо “југо” и ударио песницом  полицајца

У ЦЈБ Добој су наводећи његове иницијале казали да се све одиграло 15. маја када је полицијска патрола у Шамцу зауставила “југо” и контролом утврдила да је возило украдено дан раније.

- Возач В. В. је након што је схватио да је откривен покушао да побјегне из аутомобила. Том приликом је нагло отворио врата и насрнуо на полицију. Једног полицајца је ударио и кренуо да бјежи - рекао је извор близак истрази.

Додао је да су тада нападнути полицајац и његов колега успјели да савладају нападача и вежу га. Аутомобил је враћен власнику.

- Осумњичени је одведен у полицијску станицу гдје је испитан, а о свему је обавијештено добојско Окружно тужилаштво. Против В. В. полиција ће поднијети извјештај који ће га теретити за напад на овлашћено службено лице и крађу аутомобила - саопштено је из ЦЈБ Добој.

У полицији кажу да су њихови радници честа мета напада криминалца. Најчешће су на мети патроле које контролишу саобраћај и припадници који интервенишу приликом спречавања туче и ремећења реда и мира.

- Нападачи су често пијани, псују и вријеђају полицајце. Обично на њих насрћу песницама, ногама, али има и оних који се не либе да потегну и за шипкама, моткама па чак и за ватреним оружјем - рекли су у полицији.

У Синдикату МУП-а РС су истакли да су полицајци честа мета нападача и само у посљедње три године забиљежено је више од 200 напада.

Прошле године мета напада били су полицајци у 64 случаја.

Посљедњи напад на саобраћајну патролу забиљежен је 12. маја у улици Војводе Радомира Путника у Лукавици. Тада је пијани возач “голфа 2” С. П. насрнуо на полицајца и ударио га шаком. Он је одмах након заустављања изашао из аутомобила и без повода ударио полицајца па је ухапшен. Алкотестирањем је утврђено да у крви има 1,57 промила алкохола.

Казне

У Полицији РС и Синдикату МУП-а РС сматрају да је неопходно пооштрити казне за преступнике који се дрзну да нападну полицајца на дужности.

Према Кривичном закону РС, за напад на службено лице у вршењу дужности предвиђена је казна до три године затвора. Законом није предвиђена најнижа казна.

Предсједник Синдиката МУП-а РС Аница Јондић сматра да, осим тога, судови често изричу преблаге и симболичне казне нападачима.

Извор: Глас Српске

Коментари / 0

Оставите коментар