Видео: Оно кад милијардер падне право на главу!

Први човек аустралијског фудбала, 84-годишњи Леви, суновратио се са високе бине и пао право на главу. Пре тога, Мелбурн је декласирао Сиднеј наших Петковића и Димитријевића.

Фудбал 18.05.2015 | 11:40
Видео: Оно кад милијардер падне право на главу!

Френк Леви, 84-годишњи господин и председник Фудбалске федерације Аустралије, доживео је опасан пад право на главу током церемоније проглашења нових шампиона, Мелбурн Викторија!

У тренутку када је на, на брзака постављеном подијуму висине од метар па и који центиметар преко, требало да уручи пехар новим првацима Аустралије, времешни Леви је изгубио равнотежу, очајнички покушао да се ухвати за масивни трофеј, али било је прекасно...

Сурвао се преко бине и пао право на главу.

Срећом, брзо се прибрао, подигао, вратио на сцену и привео церемонију крају, уз овације на препуном стадиону.

Ево и једне занимљивости о звезди овог извештаја, господину Левију. Овај бизнисмен рођен у Чехословачкој, који је касније емигрирао у Аустралију, један је од најбогатијих људи на свету, а ланац продавница који има широм Океаније (преко 100 продајних јединица) донео му је богатство од, тренутно, 7,16 милијарди долара.

Нешто пре тога, у финалу плеј-офа пред 30.000 гледалаца у Мелбурну, Виктори је декласирао Сиднеј Ф. К. резултатом 3:0. За госте су играла двојица бивших фудбалера Црвене звезде, Никола Петковић и Милош Димитријевић.

Пре тога, у полуфиналу, Мелбурн Виктори је резултатом 3:0 избацио и градског ривала, Мелбурн Ф. К. док је Сиднеј надиграо Аделејд резултатом 4:1.

Мелбурн Виктори је тако објединио две релевантне титуле у аустралијском фудбалу, победник лигашког дела првенства постаје – премијер, а тада почиње плеј-оф, у ком учествује шест најбољих тимова у лигашком делу и победник постаје – шампион.

Ове сезоне, Виктори је постао премијер шампион, пре годину дана то је урадио Бризбејн Роар, док је 2013. премијер био Вестерн Сиднеј, а шампион Централ Коуст Маринер.

Мелбурн Виктори најтрофејнији је клуб у Аустралији са три наслова премијера и три наслова шампиона, Бризбејн Роар има два наслова премијера и три шампиона, Централ Коуст Маринерси су два пута били премијери, једном шампиони, а Сиднеј обрнуто, два пута шампион, једном премијер.

Да би ствари биле запетљаније, најтрофејнији клубови су они са највише "бодова", а бод доноси наслов премијера, шампиона, али и друго место и појављивање у финалу, па тако са по седам бодова прво место деле Мелбурн Виктори, Бризбејн Роар, Централ Коуст Маринери, Сиднеј и Аделејд.

Знамо, знамо... Нема никаквог смисла.

Коментари / 0

Оставите коментар