Video: Ono kad milijarder padne pravo na glavu!

Prvi čovek australijskog fudbala, 84-godišnji Levi, sunovratio se sa visoke bine i pao pravo na glavu. Pre toga, Melburn je deklasirao Sidnej naših Petkovića i Dimitrijevića.

Fudbal 18.05.2015 | 11:40
Video: Ono kad milijarder padne pravo na glavu!

Frenk Levi, 84-godišnji gospodin i predsednik Fudbalske federacije Australije, doživeo je opasan pad pravo na glavu tokom ceremonije proglašenja novih šampiona, Melburn Viktorija!

U trenutku kada je na, na brzaka postavljenom podijumu visine od metar pa i koji centimetar preko, trebalo da uruči pehar novim prvacima Australije, vremešni Levi je izgubio ravnotežu, očajnički pokušao da se uhvati za masivni trofej, ali bilo je prekasno...

Survao se preko bine i pao pravo na glavu.

Srećom, brzo se pribrao, podigao, vratio na scenu i priveo ceremoniju kraju, uz ovacije na prepunom stadionu.

Evo i jedne zanimljivosti o zvezdi ovog izveštaja, gospodinu Leviju. Ovaj biznismen rođen u Čehoslovačkoj, koji je kasnije emigrirao u Australiju, jedan je od najbogatijih ljudi na svetu, a lanac prodavnica koji ima širom Okeanije (preko 100 prodajnih jedinica) doneo mu je bogatstvo od, trenutno, 7,16 milijardi dolara.

Nešto pre toga, u finalu plej-ofa pred 30.000 gledalaca u Melburnu, Viktori je deklasirao Sidnej F. K. rezultatom 3:0. Za goste su igrala dvojica bivših fudbalera Crvene zvezde, Nikola Petković i Miloš Dimitrijević.

Pre toga, u polufinalu, Melburn Viktori je rezultatom 3:0 izbacio i gradskog rivala, Melburn F. K. dok je Sidnej nadigrao Adelejd rezultatom 4:1.

Melburn Viktori je tako objedinio dve relevantne titule u australijskom fudbalu, pobednik ligaškog dela prvenstva postaje – premijer, a tada počinje plej-of, u kom učestvuje šest najboljih timova u ligaškom delu i pobednik postaje – šampion.

Ove sezone, Viktori je postao premijer šampion, pre godinu dana to je uradio Brizbejn Roar, dok je 2013. premijer bio Vestern Sidnej, a šampion Central Koust Mariner.

Melburn Viktori najtrofejniji je klub u Australiji sa tri naslova premijera i tri naslova šampiona, Brizbejn Roar ima dva naslova premijera i tri šampiona, Central Koust Marinersi su dva puta bili premijeri, jednom šampioni, a Sidnej obrnuto, dva puta šampion, jednom premijer.

Da bi stvari bile zapetljanije, najtrofejniji klubovi su oni sa najviše "bodova", a bod donosi naslov premijera, šampiona, ali i drugo mesto i pojavljivanje u finalu, pa tako sa po sedam bodova prvo mesto dele Melburn Viktori, Brizbejn Roar, Central Koust Marineri, Sidnej i Adelejd.

Znamo, znamo... Nema nikakvog smisla.

Komentari / 0

Ostavite komentar