БЕЛ: Гент на прагу историјске титуле!

Такву драму Белгија не памти! Гент два корака до историјског подвига, Бриж испао из трке, одлука пада у последњем колу! Поглавице славиле на Јан Брајдел стадиону (3:2) и задржале прво место, сад све зависи од Андерлехта.

Фудбал 17.05.2015 | 18:00
БЕЛ: Гент на прагу историјске титуле!

Ни актуелни шампион Андерлехт, ни вишемесечни лидер Бриж. Највеће шансе да постане шампион Белгије има - Гент! Бар тако ствари стоје на два кола пре краја доигравања за титулу, пошто су Поглавице извојевале велику победу у Брижу (3:2) и зацементиралелидерску позицију, пошто ће после осме рунде плеј-офа имати најмање два бода вишка у односу на екипу из Брисела, којој гостују на затварању сезоне.

Гент је показао да има победнички менталитет, на стадиону Жан Брајдел два пута је водио, домаћин захваљујући Холанђанину Руду Вормеру исто толико пута се враћао у игру, али лека за Бенита Рамана није имао. Нападач Гента, иначе дете клуба и локални момак рођен пре 20 година, у 87. минуту је завршио контру гостију и из другог покушаја, пошто му је први одбранио Мет Рајан, главом затресао мрежу и тако гостима донео огромна три бода.

У овом тренутку она имају посебну вредност, јер воде Гент ка првом наслову првака у историји, али ништа мање нису значајни ни погоци Нилсена и Дежагра, који су у уводним минутима оба полувремена заледили домаћу публику. Било би поштено констатовати да је тим Хајна Ванхезербука био у најмању руку равноправан, ако не и бољи ривал на терену, пошто је често стварао вишак и долазио у одличне прилике, а само захваљујући голману Мету Рајану Бриж није раније нокаутиран.

Бриж ће по свему судећи морати да сачека на прву титулу после 2005. године, иако је током целе сезоне играо најефикаснији и најдопадљивији фудбал. Но, кад је битно, кад се одлучује и ко има јаче живце, изабраници Мишела Прудома су попустили, забележили су већ четврти пораз у плеј-офу и сад заостају пет бодова за Гентом.

А Гент у наредној рунди иде чека Стандард (уторак), а затим у завршној гостује у Бриселу и под условом да званични првак у великом дербију од 18 часова савлада госте из Лијежа и тако се примакне лидеру на два корака заостатка, у завршном колу имаћемо директан обрачун за титулу.

ПРО ЛИГА, ПЛЕЈ-ОФ ЗА ПРВАКА - ОСМО КОЛО

Клуб Бриж - Гент 2:3 (1:1)
/Вормер 38, 72 - Нилсен 5, Дежагр 52, Раман 87/

18.00 Андерлехт - Стандард
20.30 Шарлроа - Кортрајк

ТАБЕЛА: Гент 46 бодова (осам утакмица), Андерлехт 41 (7), Клуб Бриж 41 (8), Стандард 36 (7), Шарлроа 33 (7), Кортрајк 33 (7).

Коментари / 0

Оставите коментар