BEL: Gent na pragu istorijske titule!

Takvu dramu Belgija ne pamti! Gent dva koraka do istorijskog podviga, Briž ispao iz trke, odluka pada u poslednjem kolu! Poglavice slavile na Jan Brajdel stadionu (3:2) i zadržale prvo mesto, sad sve zavisi od Anderlehta.

Fudbal 17.05.2015 | 18:00
BEL: Gent na pragu istorijske titule!

Ni aktuelni šampion Anderleht, ni višemesečni lider Briž. Najveće šanse da postane šampion Belgije ima - Gent! Bar tako stvari stoje na dva kola pre kraja doigravanja za titulu, pošto su Poglavice izvojevale veliku pobedu u Brižu (3:2) i zacementiralelidersku poziciju, pošto će posle osme runde plej-ofa imati najmanje dva boda viška u odnosu na ekipu iz Brisela, kojoj gostuju na zatvaranju sezone.

Gent je pokazao da ima pobednički mentalitet, na stadionu Žan Brajdel dva puta je vodio, domaćin zahvaljujući Holanđaninu Rudu Vormeru isto toliko puta se vraćao u igru, ali leka za Benita Ramana nije imao. Napadač Genta, inače dete kluba i lokalni momak rođen pre 20 godina, u 87. minutu je završio kontru gostiju i iz drugog pokušaja, pošto mu je prvi odbranio Met Rajan, glavom zatresao mrežu i tako gostima doneo ogromna tri boda.

U ovom trenutku ona imaju posebnu vrednost, jer vode Gent ka prvom naslovu prvaka u istoriji, ali ništa manje nisu značajni ni pogoci Nilsena i Dežagra, koji su u uvodnim minutima oba poluvremena zaledili domaću publiku. Bilo bi pošteno konstatovati da je tim Hajna Vanhezerbuka bio u najmanju ruku ravnopravan, ako ne i bolji rival na terenu, pošto je često stvarao višak i dolazio u odlične prilike, a samo zahvaljujući golmanu Metu Rajanu Briž nije ranije nokautiran.

Briž će po svemu sudeći morati da sačeka na prvu titulu posle 2005. godine, iako je tokom cele sezone igrao najefikasniji i najdopadljiviji fudbal. No, kad je bitno, kad se odlučuje i ko ima jače živce, izabranici Mišela Prudoma su popustili, zabeležili su već četvrti poraz u plej-ofu i sad zaostaju pet bodova za Gentom.

A Gent u narednoj rundi ide čeka Standard (utorak), a zatim u završnoj gostuje u Briselu i pod uslovom da zvanični prvak u velikom derbiju od 18 časova savlada goste iz Liježa i tako se primakne lideru na dva koraka zaostatka, u završnom kolu imaćemo direktan obračun za titulu.

PRO LIGA, PLEJ-OF ZA PRVAKA - OSMO KOLO

Klub Briž - Gent 2:3 (1:1)
/Vormer 38, 72 - Nilsen 5, Dežagr 52, Raman 87/

18.00 Anderleht - Standard
20.30 Šarlroa - Kortrajk

TABELA: Gent 46 bodova (osam utakmica), Anderleht 41 (7), Klub Briž 41 (8), Standard 36 (7), Šarlroa 33 (7), Kortrajk 33 (7).

Komentari / 0

Ostavite komentar