ИТА: Сасуоло опет згазио Милана!

Где их види - ту их гази! Берарди поново уништио Милан! Дијего Лопез се обрукао као никад у каријери. Млади нападач постигао хет-трик, Росонери меч у Ређо Емилији завршили са два играча мање.

Фудбал 17.05.2015 | 16:00
ИТА: Сасуоло опет згазио Милана!

Млади нападач Сасуола Доменико Берарди је смрт за Милан! Голгетер тима из Ређо Емилије постигао је хет-трик у тријумфу свог тима над Росонерима (3:2), чиме је још једном потврдио да обожава да уништава славни клуб са Сан Сира.

Прошле године у јнауару, на истом месту, Берарди је дао чак четири гола Миланезима, када се по први пут и чуло за њега ван граница Италије, а ево данас на свој конто додао је још три комада и стигао до цифре од 15 погодака ове сезоне у Серији А. Овај меч није имао готово никакав такмичарски значај, но још једном се показало у каквом је ужасном стању екипа Филипа Инзагија, на коју тријумф над Ромом у прошлом колу уопште није деловао позитивно.

Можда боље од свега претходну констатацију потврђује чињеница да је Милан утакмицу завршио са само девет играча на терену, а оба црвена картона добијена су на, најблаже речено, глуп начин. Вероватно једина добра ствар која тренутно пада на памет навијачима седмоструког првака Европе јесте да се ова поражавајућа сезона ускоро завршава и да ће агонији напокон доћи крај. Да ли ће Росонери завршити на осмом, десетом или 12. месту тренутно је најмање битно...

Милан је можда нешто боље ушао у меч, имао лопту више у ногама и наизглед стрпљиво кружио око шеснаестерца домаћина. Касније ће се ипак испоставити да у питању није била никаква тактика нити стпљење, већ немоћ и недостатак креативности у другој трећини терена.

Сасуоло је био много конкретнији и то се и те како осетило на резултату. Берарди је довео свој тим до предности у 13. минуту (кардинална грешка Дијега Лопеза), на 2:0 повисио је у 31. после додавања Мисиролија, да би само два минута касније "ромаријевским" голом Бонавентура смањио резултат и улио какву-такву наду навијачима Милана да је могуће избећи пораз. Када је Алекс на старту другог дела поравнао на 2:2 преокрет је постао сасвим реална опција, али онда је стрелац првог поготка за Милан зарадио искључење тако што је на средини терена играо руком и зарадио други жути картон. Због чега је подигао руке приликом једног попречног и потпуно безопасног паса вероватно ни њему није јасно...

Свој трећи и победоносни гол за Сасуоло Берарди је постигао у 78. минуту на асистенцију Зазе.

Други црвени картон гости су зарадили у судијској надокнади, када је Сусо преоштро стартовао ђоном и зарадио директно искључење. Требало је у том тренутку да видите фацу Филипа Инзагија... Она све објашњава.

Сасуолу је ово иначе трећи тријумф против Милана у Серији А. Ни против једног другог клуба нису остварили више победа у елитној италијанској лиги.

СЕРИЈА А - 36. КОЛО

Субота:
Интер - Јувентус 1:2 (1:1)
/Икарди 9 - Маркизио 42пен, Мората 83/

Сампдорија - Лацио 0:1 (0:0)
/Ђентилети 54/

Недеља:
Сасуоло - Милан 3:2 (2:1)
/Берарди 13, 31, 78 - Бонавентура 33, Алекс 51/

15.00: Торино - Кјево
15.00: Верона - Емполи
15.00: Аталанта - Ђенова
15.00: Каљари - Палермо
20.45: Рома - Удинезе

Понедељак:
19.00: Фјорентина - Парма
21.00: Наполи - Чезена

Коментари / 0

Оставите коментар