ITA: Sasuolo opet zgazio Milana!

Gde ih vidi - tu ih gazi! Berardi ponovo uništio Milan! Dijego Lopez se obrukao kao nikad u karijeri. Mladi napadač postigao het-trik, Rosoneri meč u Ređo Emiliji završili sa dva igrača manje.

Fudbal 17.05.2015 | 16:00
ITA: Sasuolo opet zgazio Milana!

Mladi napadač Sasuola Domeniko Berardi je smrt za Milan! Golgeter tima iz Ređo Emilije postigao je het-trik u trijumfu svog tima nad Rosonerima (3:2), čime je još jednom potvrdio da obožava da uništava slavni klub sa San Sira.

Prošle godine u jnauaru, na istom mestu, Berardi je dao čak četiri gola Milanezima, kada se po prvi put i čulo za njega van granica Italije, a evo danas na svoj konto dodao je još tri komada i stigao do cifre od 15 pogodaka ove sezone u Seriji A. Ovaj meč nije imao gotovo nikakav takmičarski značaj, no još jednom se pokazalo u kakvom je užasnom stanju ekipa Filipa Inzagija, na koju trijumf nad Romom u prošlom kolu uopšte nije delovao pozitivno.

Možda bolje od svega prethodnu konstataciju potvrđuje činjenica da je Milan utakmicu završio sa samo devet igrača na terenu, a oba crvena kartona dobijena su na, najblaže rečeno, glup način. Verovatno jedina dobra stvar koja trenutno pada na pamet navijačima sedmostrukog prvaka Evrope jeste da se ova poražavajuća sezona uskoro završava i da će agoniji napokon doći kraj. Da li će Rosoneri završiti na osmom, desetom ili 12. mestu trenutno je najmanje bitno...

Milan je možda nešto bolje ušao u meč, imao loptu više u nogama i naizgled strpljivo kružio oko šesnaesterca domaćina. Kasnije će se ipak ispostaviti da u pitanju nije bila nikakva taktika niti stpljenje, već nemoć i nedostatak kreativnosti u drugoj trećini terena.

Sasuolo je bio mnogo konkretniji i to se i te kako osetilo na rezultatu. Berardi je doveo svoj tim do prednosti u 13. minutu (kardinalna greška Dijega Lopeza), na 2:0 povisio je u 31. posle dodavanja Misirolija, da bi samo dva minuta kasnije "romarijevskim" golom Bonaventura smanjio rezultat i ulio kakvu-takvu nadu navijačima Milana da je moguće izbeći poraz. Kada je Aleks na startu drugog dela poravnao na 2:2 preokret je postao sasvim realna opcija, ali onda je strelac prvog pogotka za Milan zaradio isključenje tako što je na sredini terena igrao rukom i zaradio drugi žuti karton. Zbog čega je podigao ruke prilikom jednog poprečnog i potpuno bezopasnog pasa verovatno ni njemu nije jasno...

Svoj treći i pobedonosni gol za Sasuolo Berardi je postigao u 78. minutu na asistenciju Zaze.

Drugi crveni karton gosti su zaradili u sudijskoj nadoknadi, kada je Suso preoštro startovao đonom i zaradio direktno isključenje. Trebalo je u tom trenutku da vidite facu Filipa Inzagija... Ona sve objašnjava.

Sasuolu je ovo inače treći trijumf protiv Milana u Seriji A. Ni protiv jednog drugog kluba nisu ostvarili više pobeda u elitnoj italijanskoj ligi.

SERIJA A - 36. KOLO

Subota:
Inter - Juventus 1:2 (1:1)
/Ikardi 9 - Markizio 42pen, Morata 83/

Sampdorija - Lacio 0:1 (0:0)
/Đentileti 54/

Nedelja:
Sasuolo - Milan 3:2 (2:1)
/Berardi 13, 31, 78 - Bonaventura 33, Aleks 51/

15.00: Torino - Kjevo
15.00: Verona - Empoli
15.00: Atalanta - Đenova
15.00: Kaljari - Palermo
20.45: Roma - Udineze

Ponedeljak:
19.00: Fjorentina - Parma
21.00: Napoli - Čezena

Komentari / 0

Ostavite komentar