У Њемачкој много бијесни на Бајерн, јер...!

...нису играли поштено! Баварци се највише питају око титуле, али од Бавараца очигледно много зависи и када је у питању опстанак у лиги...

Фудбал 18.05.2015 | 08:20
У Њемачкој много бијесни на Бајерн, јер...!

Бајерн је наставио да посрће, доживео је у суботу и пети пораз на последњих шест утакмица, што је посебно ражестило многе клубове у Немачкој! Погађате о чему се ради? Па о борби за опстанак, наравно.

Фрајбург је после 0:1 на свом терену успео да преокрене резултат против Бавараца и слави поготком у 90. минуту, а тај резултат је дављеника практично промовисао у великог победника, пошто се сада екипа са Шварцвалда налази у пол-позицији када је у питању трка са осталим борцима за голи живот. Фрајбург је уочи јучерашњих утакмица био у зони испадања са заиста лошим изгледима да опстане, али тај тријумф тотално је преокренуо ситуацију на дну табеле у Бундселиги.

Чињеница да је Пеп Гвардиола поново превише комбиновао (млади Вајзер практично играо у шпицу уз Гецеа и Левандовског), те да на терен није послао најјачи тим, никако се није допала Фрајбурговим конкурентима. Поједини медији у Немачкој такође се питају да ли Баварце у последњих месец дана - откако су оверили титулу - уопште занима шта ће урадити до краја...
"Бајерн је по правилу добијао све редом веома убедљиво, а сада се одједном нешто променило", јавно је иступио менаџер Хановера Дирк Дуфнер. "Очигледно би ми и још неколико клубова требало да тражимо да поротив њих играмо само у завршници првенства".

Тренер Падерборна Брајтенритер био је чак бесан када су га упитали за коментар резултата из Фрајбурга. Његов тим од Бајерна је ове сезоне губио са 0:4 и 0:6, али тада су Гвардиолини момци и даље газили у жељи да се што пре домогну титуле...
"Разумем ја ситуацију у Минхену, али Бајерн мора да уради све како бисмо сви имали исте услове у борби за опстанак. Желим фер третман", изјавио је шеф струке сада последњепласираног Падерборна и позвао Баварце да играју поштено до краја.

Матијас Замер, спортски директор Бајерна не види ништа спорно у томе што у Фрајбургу није играо најјачи тим, те што је његова екипа одиграла нешто опуштеније.
"Не видим ништа негативно у томе. Знамо да се ради о опстаку у лиги, али ми смо играли Лигу шампиона и морали смо да мислимо на то претходних недеља. Наравно, увек желимо да победимо, но нисмо ни ми савршени".

Баварци, нажалост, неће моћи да поправе ситуацију. До краја првенства остало је још само једно коло, а Падерборну, Штутгарту, Хамбургеру и Хановеру "штета" је већ учињена. Интересантно је можда поменути и резултате поменутих екипа у дуелима са Бајерном. ХСВ је изгубио оба пута - 1:3 и 0:8, Штутгарт је поражен два пута по 0:2, а Хановер 1:3 и 0:4. За Падерборн смо рекли како је прошао.

Бајерн се дакле пита када је у питању титула, Бајерн се, очигледно, највише пита и када је опстанак у игри...

Коментари / 0

Оставите коментар