U Njemačkoj mnogo bijesni na Bajern, jer...!

...nisu igrali pošteno! Bavarci se najviše pitaju oko titule, ali od Bavaraca očigledno mnogo zavisi i kada je u pitanju opstanak u ligi...

Fudbal 18.05.2015 | 08:20
U Njemačkoj mnogo bijesni na Bajern, jer...!

Bajern je nastavio da posrće, doživeo je u subotu i peti poraz na poslednjih šest utakmica, što je posebno ražestilo mnoge klubove u Nemačkoj! Pogađate o čemu se radi? Pa o borbi za opstanak, naravno.

Frajburg je posle 0:1 na svom terenu uspeo da preokrene rezultat protiv Bavaraca i slavi pogotkom u 90. minutu, a taj rezultat je davljenika praktično promovisao u velikog pobednika, pošto se sada ekipa sa Švarcvalda nalazi u pol-poziciji kada je u pitanju trka sa ostalim borcima za goli život. Frajburg je uoči jučerašnjih utakmica bio u zoni ispadanja sa zaista lošim izgledima da opstane, ali taj trijumf totalno je preokrenuo situaciju na dnu tabele u Bundseligi.

Činjenica da je Pep Gvardiola ponovo previše kombinovao (mladi Vajzer praktično igrao u špicu uz Gecea i Levandovskog), te da na teren nije poslao najjači tim, nikako se nije dopala Frajburgovim konkurentima. Pojedini mediji u Nemačkoj takođe se pitaju da li Bavarce u poslednjih mesec dana - otkako su overili titulu - uopšte zanima šta će uraditi do kraja...
"Bajern je po pravilu dobijao sve redom veoma ubedljivo, a sada se odjednom nešto promenilo", javno je istupio menadžer Hanovera Dirk Dufner. "Očigledno bi mi i još nekoliko klubova trebalo da tražimo da porotiv njih igramo samo u završnici prvenstva".

Trener Paderborna Brajtenriter bio je čak besan kada su ga upitali za komentar rezultata iz Frajburga. Njegov tim od Bajerna je ove sezone gubio sa 0:4 i 0:6, ali tada su Gvardiolini momci i dalje gazili u želji da se što pre domognu titule...
"Razumem ja situaciju u Minhenu, ali Bajern mora da uradi sve kako bismo svi imali iste uslove u borbi za opstanak. Želim fer tretman", izjavio je šef struke sada poslednjeplasiranog Paderborna i pozvao Bavarce da igraju pošteno do kraja.

Matijas Zamer, sportski direktor Bajerna ne vidi ništa sporno u tome što u Frajburgu nije igrao najjači tim, te što je njegova ekipa odigrala nešto opuštenije.
"Ne vidim ništa negativno u tome. Znamo da se radi o opstaku u ligi, ali mi smo igrali Ligu šampiona i morali smo da mislimo na to prethodnih nedelja. Naravno, uvek želimo da pobedimo, no nismo ni mi savršeni".

Bavarci, nažalost, neće moći da poprave situaciju. Do kraja prvenstva ostalo je još samo jedno kolo, a Paderbornu, Štutgartu, Hamburgeru i Hanoveru "šteta" je već učinjena. Interesantno je možda pomenuti i rezultate pomenutih ekipa u duelima sa Bajernom. HSV je izgubio oba puta - 1:3 i 0:8, Štutgart je poražen dva puta po 0:2, a Hanover 1:3 i 0:4. Za Paderborn smo rekli kako je prošao.

Bajern se dakle pita kada je u pitanju titula, Bajern se, očigledno, najviše pita i kada je opstanak u igri...

Komentari / 0

Ostavite komentar