Пљачка српских повратника на Космету

Четири непозната лица украла су трактор породици Магић из села Грабац на Косову и Метохији.

Регион 17.05.2015 | 15:10
Пљачка српских повратника на Космету

Милијана Магић испричала је да су лопови током прошле ноћи развалили капију и трактор изгурали из дворишта, а да је јутрос установљено да је проваљено и у више празних повратничких кућа.

Приликом упада у куће повратника у Грапцу главни трафо је био искључен.

Полиција је јутрос извршила увиђај и прегледала видео снимак који је снимила камера постављена на кући Магићевих, преносе медији.

Магићева је испричала да је ово друга крађа трактора које су су повратници добили од братства манастира Високи Дечани.

"Од 2002. године до сада је украдено десет пумпи за воду које су биле постављене на врело поред села. Раније су непознати починиоци каменовали и куће у којима су живели повратници, а демолирано је и покрадено више празних повратничких кућа", подсјећа Магићева.

Према њеним ријечима, прије неколико година пребијен је повратник Радош Магић који се дуго послије тога лијечио по болницама.

Министар за повратак и заједнице у влади самопроглашеног Косова Далибор Јевтић забринут је због наставка напада на повратнике у Клини.

"Починиоци синоћње крађе трактора породици Магић морају бити ухапшени и приведени... Снимак са видео-надзора може да помогне полицији и зато тражим најхитније хапшење починиоца", навео је Јевтић у саопштењу.

Он је истакао да ту није ријеч само о материјалном губитку већ и о томе да такве и сличне ситуације уносе велики страх и немир међу повратнике.

У Клини је ово већ четврти инцидент у посљедњих месец дана.

У селу Грабац у општини Клина прије рата живјело је готово 300 Срба у око 100 домаћинстава.

Из расељеништва се 2002. године у то село вратило око 50 Срба за које су власти у Приштини са донаторима изградиле 28 типских кућа. У том селу на Косову данас живи само 14 Срба.

Извор: СРНА

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Беким

17.05.2015 14:11

Најебали су Срби!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

17.05.2015 14:38

Ти цес на...ати!