Дан црно-бијелог славља - ватерполисти шампиони!

Ватерполисти Партизана вратили шампионску титулу на Бањицу, Мандић херој у Крагујевцу! Занимљиво, истог дана када су и фудбалери Партизана прославили 26. наслов првака, изабраници Владимира Вујасиновића су у Крагујевцу као гости савладали Раднички са 15:13 и решили серију у своју корист резултатом 3:0.

Остали спортови 16.05.2015 | 21:20
Дан црно-бијелог славља - ватерполисти шампиони!

Титула првака Србије вратила се на Бањицу, навијачи Партизана славе Душана Мандића. Ватерполисти црно-белих постали су шампиони државе први пут после 2012. године, а ово им је 26. звездица у клупској историји. Занимљиво, истог дана када су и фудбалери Партизана прославили 26. наслов првака, изабраници Владимира Вујасиновића су у Крагујевцу као гости савладали Раднички са 15:13 и решили серију у своју корист резултатом 3:0.

Екипа коју води Владимир Вујасиновић у првенство је ушла тек као трећи фаворит, иза Радничког и Црвене звезде, али су на крају предвођени већ сада може се рећи звездом европског ватерпола, Душана Мандића прокрчили пут ка трофеју.

Управо је Мандић и вечерас у Крагујевцу одлучио питање победника, постигао је шест голова из седам шутева. Од тога дао је последња два, код резултата 13:13 када се Раднички потпуно приближио и претио да направи преокрет.

Улогу хероја Мандић је поделио са голманом Димитријем Ристичевићем који је одбранио шут Александра Ћирића 45 секунди пре краја за изједначење. Уследила је контра и немилосрдна егзекуција Мандића и славље ватерполиста Партизана могло је да почне.

Ватерполисти Радничког у првом полувремену били су изразито нервозни, оптерећени морањем да добију утакмицу и остану у животу. Душан Мандић је, са друге стране, био незадржив пред голом противника.

Још једну веома добру партију пружио је млади голман црно-белих Димитрије Ристичевић. Спустио је ролетну када је било потребно, што је додатно обесхрабрило домаћина, а Партизан је дошао до три поготка предности.

Наставак је донео знатну бољу игру Крагујевчана, који су предвођени искусним 38-годишњем Александром Ћирићем, повезали конце и коначно показали да су озбиљна екипа.

Јосип Врлић правио је чуда пред голом црно-белих који једноставно нису имали начина да га сачувају, па је Раднички у завршници последње деонице дошао до изједначења и неизвесне завршнице.

Коментари / 0

Оставите коментар