ИТА: Јуве не да Интеру у Европу, Лацио славио код Сампе!

Фудбалери Јувентуса савладали су Интер 2:1, после преокрета у дербију Италије, два кола пре краја Серије А. Лацио нанео Сампдорији други узастопни пораз на њеном стадиону, закорачио ка Лиги шампиона и направио увертиру за финале Купа.

Фудбал 17.05.2015 | 12:20
ИТА: Јуве не да Интеру у Европу, Лацио славио код Сампе!

"Стара дама" је погоцима Клаудија Маркизија и Алвара Морате славила на Ђузепе Меаци.

Интер је повео голом Маура Икардија већ у деветом минуту, али није успео да оствари победу која би га оставила у доброј позицији у борби за пласман у Лигу Европе.

Немања Видић је у финишу полувремена скривио пенал којим је Јувентус дођао до изједначења, док је Здравко Кузмановић са клупе посматрао пораз свог тима.

Два кола пре краја Интер има два бода мање од шестопласиране Сампдорије, која у суботу увече дочекује Лацио на свом терену.

Интер ће имати тежак посао у завршници Калча да обезбеди место у Европи, јер прво гостује директном ривалу Ђенои, а потом дочекује Емполи.

Интер је у потпуности надиграо шампиона, имао две трећине времена посед лопте и 20-ак покушаја да постигне гол, али је искусни Марко Сторари зауставио шесто од седам шутева који су ишли у оквир гола.

Домаћин је против финалисте ЛШ до вођства стигао уз много среће. Марцело Брозовић је убацио лопту у петерац, а онда је погодила Икардија у тело и са откотрљала се у мрежу.

Уследили су промашаји Морате и Паласио на обе стране, да би у 41. минуту Видић оборио ривала у свом казненом простору, што Маркизио користи и доноси изједначење.

На старту другог дела Мората и Лихтштајнер пропуштају шансе за прекрет, 20 минута пре краја коначно је опет запретио и Интер преко Дамброзија, да би седам минута пре краја Мората покупио одбитак и са ивице казненог простора опет био јунак "Старе даме".

Аргентински штопер Сантјаго Хуан Ђентилети вратио се на терен после осам месеци паузе због тешке повреде колена и имао срећу да га лопта у гужви пред голом у 54. минуту погоди у цеваницу, а онда заврши у мрежи.

Било је то довољно да Лацио као гост савлада Сампдорију резултатом 0:1 (0:0) и пробије се на друго место, са два бода више од Роме, која у недељу увече дочекује Удинезе.

Ђентилети, који је прошле године са Сан Лоренцом освојио Куп Либертадорес па потписао за "бјанкоселесте", у септембру се повредио управо на стадиону Луиђи Ферарис, у окршају са Ђеновом.

Игром случаја и вратио се фудбалу на истом месту, на начин какав је само могао да пожели.

"Наравно да сам размишљао о повреди, али осећао сам се добро и желео сам да играм. Хвала богу што сам дао гол, у Ђенови је увек тешко доћи до бодова. Сада се окрећемо финалу Купа против Јувентуса, а после ћемо се окренути Роми", рекао је Ђентилети.

Финале Купа Италије игра се у среду на Олимпику, тако да ће Лацио бити домаћин новом-старом прваку државе. После тога следи директан обрачун за место у групној фази Лиге шампиона, где већ у мају може да се нађе само један од градских ривала.

Онај други мораће да "одбије" Наполи, како би шансу за пролаз у континенталну елиту потражио кроз плеј-оф рунду квалификација, током друге половине августа.

Сампдорија се несрећним поразом, после много промашених шанси при резултату 0:0, удаљила од пласмана у Лигу Европе, мада је и даље "ту негде", пошто ће јој бити довољна и седма позиција на крају "калча".

Тим Синише Михајловића до пре две недеље је уз Јувентус био једини у Серији А без пораза као домаћин, а онда је изгубио два дербија са по 1:0...

Лацио је после постигнутог поготка био бољи тим и могао је бар да удвостручи вођство. Филип Ђорђевић у 70. минуту је заменио Мирослава Клосеа, а један његов шут избијен је са гол-линије.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ 36. КОЛА:

Интер - Јувентус 1:2 (1:1)
/Икарди 9 - Маркизио 43п, Мората 83/

Сампдорија - Лацио 0:1 (0:0)
/Ђентилети 54/

у недељу:

Сасуоло - Милан 12.30
Торино - Кјево 15.00
Верона - Емполи
Аталанта - Ђенова
Каљари - Палермо
Рома - Удинезе 20.45

у понедељак:

Фиорентина - Парма 19.00
Наполи - Ћезена 21.00

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 83, Лацио (+1) 66, Рома 64, Наполи 60, Фиорентина 55, Сампдорија (+1) 54, Ђенова 53, Интер (+1) 52, Торино 48, Милан 46...

Коментари / 0

Оставите коментар