ITA: Juve ne da Interu u Evropu, Lacio slavio kod Sampe!

Fudbaleri Juventusa savladali su Inter 2:1, posle preokreta u derbiju Italije, dva kola pre kraja Serije A. Lacio naneo Sampdoriji drugi uzastopni poraz na njenom stadionu, zakoračio ka Ligi šampiona i napravio uvertiru za finale Kupa.

Fudbal 17.05.2015 | 12:20
ITA: Juve ne da Interu u Evropu, Lacio slavio kod Sampe!

"Stara dama" je pogocima Klaudija Markizija i Alvara Morate slavila na Đuzepe Meaci.

Inter je poveo golom Maura Ikardija već u devetom minutu, ali nije uspeo da ostvari pobedu koja bi ga ostavila u dobroj poziciji u borbi za plasman u Ligu Evrope.

Nemanja Vidić je u finišu poluvremena skrivio penal kojim je Juventus dođao do izjednačenja, dok je Zdravko Kuzmanović sa klupe posmatrao poraz svog tima.

Dva kola pre kraja Inter ima dva boda manje od šestoplasirane Sampdorije, koja u subotu uveče dočekuje Lacio na svom terenu.

Inter će imati težak posao u završnici Kalča da obezbedi mesto u Evropi, jer prvo gostuje direktnom rivalu Đenoi, a potom dočekuje Empoli.

Inter je u potpunosti nadigrao šampiona, imao dve trećine vremena posed lopte i 20-ak pokušaja da postigne gol, ali je iskusni Marko Storari zaustavio šesto od sedam šuteva koji su išli u okvir gola.

Domaćin je protiv finaliste LŠ do vođstva stigao uz mnogo sreće. Marcelo Brozović je ubacio loptu u peterac, a onda je pogodila Ikardija u telo i sa otkotrljala se u mrežu.

Usledili su promašaji Morate i Palasio na obe strane, da bi u 41. minutu Vidić oborio rivala u svom kaznenom prostoru, što Markizio koristi i donosi izjednačenje.

Na startu drugog dela Morata i Lihtštajner propuštaju šanse za prekret, 20 minuta pre kraja konačno je opet zapretio i Inter preko Dambrozija, da bi sedam minuta pre kraja Morata pokupio odbitak i sa ivice kaznenog prostora opet bio junak "Stare dame".

Argentinski štoper Santjago Huan Đentileti vratio se na teren posle osam meseci pauze zbog teške povrede kolena i imao sreću da ga lopta u gužvi pred golom u 54. minutu pogodi u cevanicu, a onda završi u mreži.

Bilo je to dovoljno da Lacio kao gost savlada Sampdoriju rezultatom 0:1 (0:0) i probije se na drugo mesto, sa dva boda više od Rome, koja u nedelju uveče dočekuje Udineze.

Đentileti, koji je prošle godine sa San Lorencom osvojio Kup Libertadores pa potpisao za "bjankoseleste", u septembru se povredio upravo na stadionu Luiđi Feraris, u okršaju sa Đenovom.

Igrom slučaja i vratio se fudbalu na istom mestu, na način kakav je samo mogao da poželi.

"Naravno da sam razmišljao o povredi, ali osećao sam se dobro i želeo sam da igram. Hvala bogu što sam dao gol, u Đenovi je uvek teško doći do bodova. Sada se okrećemo finalu Kupa protiv Juventusa, a posle ćemo se okrenuti Romi", rekao je Đentileti.

Finale Kupa Italije igra se u sredu na Olimpiku, tako da će Lacio biti domaćin novom-starom prvaku države. Posle toga sledi direktan obračun za mesto u grupnoj fazi Lige šampiona, gde već u maju može da se nađe samo jedan od gradskih rivala.

Onaj drugi moraće da "odbije" Napoli, kako bi šansu za prolaz u kontinentalnu elitu potražio kroz plej-of rundu kvalifikacija, tokom druge polovine avgusta.

Sampdorija se nesrećnim porazom, posle mnogo promašenih šansi pri rezultatu 0:0, udaljila od plasmana u Ligu Evrope, mada je i dalje "tu negde", pošto će joj biti dovoljna i sedma pozicija na kraju "kalča".

Tim Siniše Mihajlovića do pre dve nedelje je uz Juventus bio jedini u Seriji A bez poraza kao domaćin, a onda je izgubio dva derbija sa po 1:0...

Lacio je posle postignutog pogotka bio bolji tim i mogao je bar da udvostruči vođstvo. Filip Đorđević u 70. minutu je zamenio Miroslava Klosea, a jedan njegov šut izbijen je sa gol-linije.

REZULTATI I PAROVI 36. KOLA:

Inter - Juventus 1:2 (1:1)
/Ikardi 9 - Markizio 43p, Morata 83/

Sampdorija - Lacio 0:1 (0:0)
/Đentileti 54/

u nedelju:

Sasuolo - Milan 12.30
Torino - Kjevo 15.00
Verona - Empoli
Atalanta - Đenova
Kaljari - Palermo
Roma - Udineze 20.45

u ponedeljak:

Fiorentina - Parma 19.00
Napoli - Ćezena 21.00

TABELA: Juventus (+1) 83, Lacio (+1) 66, Roma 64, Napoli 60, Fiorentina 55, Sampdorija (+1) 54, Đenova 53, Inter (+1) 52, Torino 48, Milan 46...

Komentari / 0

Ostavite komentar