Видео: Овако је било на ''Гробарској фешти''...

Славила се титула! Партизан добио пехар, Саша Илић овације, а Гробари журку за памћење! У Хумској 1 на прослави 26. шампионске круне присутни и кошаркаши црно-белих, а публику забављала Група ЈНА.

Фудбал 18.05.2015 | 09:00
Видео: Овако је било на ''Гробарској фешти''...

Велика журка Гробара у "храму фудбала"! Што су тражили навијачи Пртизана, то су и добили. Месецима је са јужне трибине одјекивао поклич "хоћемо титулу", а кад се она вратила у Хумску био је то повод за радост и огромно славље које је по масовности надмашило и оно од пре две године, кад се на истом месту славила 25. шампионска круна.

Ова 26. изазвала је праву експлозију одушевљења 20.000 навијача, колико их је дошло на Топчидерско брдо на претпоследњу утакмицу сезоне против Новог Пазара, уочи које су црно-белима додељена признања што су сезону 2014/2015 завршили као у навијачкој песми: "Испред свих".

На јужној трибини огроман транспарент "титула је црно-бела", испред ње бина са које је Група ЈНА "прашила" хитове са два албума (уз подршку Мише Тумбаса и Марка Булата), на терену барјаци и постоље на које су се редом пели сви фудбалери, све док на крају на њега није крочио Саша Илић и из руку потпредсендика Фудбалског савеза Србије Сава Милошевића примио трофеј намењен државном прваку. Десети у његовој каријери. Сходно томе уследиле су овације и почасни круг фудбалера, славље са Гробарима на јужној трибини и фотографисање за успомену, као најлепши доказ да је у сезони великих ломова у управи и у играчком кадру, Парни ваљак, ипак, први прошао кроз циљ.

Председник ФСС Томислав Караџић и овога пута је изостао са свечаности на самом терену (као и три претходна), али се његово име спомињало у Хумској у виду песме са југа, што је изазвало његов осмех у ложи.
"О, Томиславе, о Караџићу, тебе лудо волим, јер си најбољи, ако те смене, ја сечем вене..."

Слику из Хумске увеличали су омладинци који су формирали шпалир испред тунела кроз који су фудбалери излазили на терен, затим сви запослени у омладинској школи предвођени њеним диркетором Момчило Вукотићем, а посебан штимунг слављу дали су кошаркаши Партизана. Неколико минута пре него што је Саша Илић подигао пехар дошли на стадион и изазвали делиријум на источмој трибини из чије су ложе пратили славље и касније меч са Новим Пазаром.

На прославу титуле дошли су Михајло Андрић, Саша Павловић, Едо Мурић, Петар Аранитовић, Немања Безбрадица, Борис Дало, Никола Милутинов и Божо Ђумић, који су тако добили инијекцију смаопоуздања уочи недељног окршаја са Црвеном звездом, па је са трибина одјекивало:
"Хоћемо победу, победу у дербију".

Осим чињенице да су пригодне поклоне капитену Партизана Саши Илићу уручили председник црно-белих и директор омладинске школе Новог Пазара, Барјо Жупић, још један детаљ из Хумске је привукао пажњу: медаљу за првака Србије примио је и најмлађи професионалац у историји клуба Душан Влаховић (15 година) иако још није ни прикључен првом тиму, али је зато добио овације навијача, кад је званични спикер подсетио да је недавно у вечитом дербију пионира Црвеној звезди дао четири гола!

Коментари / 0

Оставите коментар