Video: Ovako je bilo na ''Grobarskoj fešti''...

Slavila se titula! Partizan dobio pehar, Saša Ilić ovacije, a Grobari žurku za pamćenje! U Humskoj 1 na proslavi 26. šampionske krune prisutni i košarkaši crno-belih, a publiku zabavljala Grupa JNA.

Fudbal 18.05.2015 | 09:00
Video: Ovako je bilo na ''Grobarskoj fešti''...

Velika žurka Grobara u "hramu fudbala"! Što su tražili navijači Prtizana, to su i dobili. Mesecima je sa južne tribine odjekivao poklič "hoćemo titulu", a kad se ona vratila u Humsku bio je to povod za radost i ogromno slavlje koje je po masovnosti nadmašilo i ono od pre dve godine, kad se na istom mestu slavila 25. šampionska kruna.

Ova 26. izazvala je pravu eksploziju oduševljenja 20.000 navijača, koliko ih je došlo na Topčidersko brdo na pretposlednju utakmicu sezone protiv Novog Pazara, uoči koje su crno-belima dodeljena priznanja što su sezonu 2014/2015 završili kao u navijačkoj pesmi: "Ispred svih".

Na južnoj tribini ogroman transparent "titula je crno-bela", ispred nje bina sa koje je Grupa JNA "prašila" hitove sa dva albuma (uz podršku Miše Tumbasa i Marka Bulata), na terenu barjaci i postolje na koje su se redom peli svi fudbaleri, sve dok na kraju na njega nije kročio Saša Ilić i iz ruku potpredsendika Fudbalskog saveza Srbije Sava Miloševića primio trofej namenjen državnom prvaku. Deseti u njegovoj karijeri. Shodno tome usledile su ovacije i počasni krug fudbalera, slavlje sa Grobarima na južnoj tribini i fotografisanje za uspomenu, kao najlepši dokaz da je u sezoni velikih lomova u upravi i u igračkom kadru, Parni valjak, ipak, prvi prošao kroz cilj.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić i ovoga puta je izostao sa svečanosti na samom terenu (kao i tri prethodna), ali se njegovo ime spominjalo u Humskoj u vidu pesme sa juga, što je izazvalo njegov osmeh u loži.
"O, Tomislave, o Karadžiću, tebe ludo volim, jer si najbolji, ako te smene, ja sečem vene..."

Sliku iz Humske uveličali su omladinci koji su formirali špalir ispred tunela kroz koji su fudbaleri izlazili na teren, zatim svi zaposleni u omladinskoj školi predvođeni njenim dirketorom Momčilo Vukotićem, a poseban štimung slavlju dali su košarkaši Partizana. Nekoliko minuta pre nego što je Saša Ilić podigao pehar došli na stadion i izazvali delirijum na istočmoj tribini iz čije su lože pratili slavlje i kasnije meč sa Novim Pazarom.

Na proslavu titule došli su Mihajlo Andrić, Saša Pavlović, Edo Murić, Petar Aranitović, Nemanja Bezbradica, Boris Dalo, Nikola Milutinov i Božo Đumić, koji su tako dobili inijekciju smaopouzdanja uoči nedeljnog okršaja sa Crvenom zvezdom, pa je sa tribina odjekivalo:
"Hoćemo pobedu, pobedu u derbiju".

Osim činjenice da su prigodne poklone kapitenu Partizana Saši Iliću uručili predsednik crno-belih i direktor omladinske škole Novog Pazara, Barjo Župić, još jedan detalj iz Humske je privukao pažnju: medalju za prvaka Srbije primio je i najmlađi profesionalac u istoriji kluba Dušan Vlahović (15 godina) iako još nije ni priključen prvom timu, ali je zato dobio ovacije navijača, kad je zvanični spiker podsetio da je nedavno u večitom derbiju pionira Crvenoj zvezdi dao četiri gola!

Komentari / 0

Ostavite komentar