Бомба! Договорили се Реал и Де Хеа!

Уговор на шест година, плата 5.200.000 евра! Манчестер јунајтеду на име обештећења иде 42.000.000 евра.

Фудбал 17.05.2015 | 15:20
Бомба! Договорили се Реал и Де Хеа!

Кућа се гради од темеља, а тим од - одбране. Изгледа да су то схватили челници Реал Мадрида, па су после трошења силног новца минулих година за појачања у офанзивном делу екипе, за наредну сезону решили да сазидају зид испред свог казненог простора. У том циљу већ је договорен трансфер десног бека Данила из Порта и започети су преговори са његовим колегом са левог бока Алексом Сандром, а како сад ствари стоје краљевски клуб ће од првенства 2015/2016 имати и новог голмана - Давида Де Хеу!

Ако је веровати Марки - а она је добро обавештена о збивањима на стадиону Сантјаго Бернабеу - Реал се договорио са шпанским репрезентативцем око услова сарадње. Реч је о уговору на шест година, на основу којег ће Де Хеа зарађивати 5.200.000 евра сваке сезоне. Тај део посла је обављен, али уговор није закључен, јер председник Флорентино Перез мора да испослује и пристанак Манчестер јунајтеда, са којим је Давид под уговором до следећег лета.

Процењује се да ће тај посао бити вредан од 42.000.000 евра и уколико Манчестер јунајтед пристане да га пусти за поменути новац (сва је прилика да хоће) трансфер Давида Де Хее ће постати други најскупљи у историји фудбал кад је реч о голманима. Недодирљив је, бар за сад, Ђанлуиђи Буфон кога је Јувентус 2001. платио Парми 45.000.000 евра.

Одлазак Давида Де Хее са Олд Трафорда практично је завршена ствар, јер је некадашњи чувар мреже Атлетико Мадрида одбио неколико понуда за продужетком сарадње. Последња је била вредна 7.500.000 евра годишње, али њему се очито не остаје у Премијер лиги, без обзира на чињеницу да је ове године био један од бољи, ако не и најбољи појединац клуба и да ће следеће Манчестер играти у Лиги шампиона.

Де Хеа је пристао да прима чак 2.000.000 евра мање у Реалу, који жели да добије голмана за наредних десет година, колико се процењује да ће 25-годишњи чувар мреже бранити и за репрезентацију Шпаније. А то онда значи да Икер Касиљас сигурно напушта матични клуб (заједно са још шесторицом играча) и да Кејлор Навас, који је блистао на претходном Мундијалу и уз велику помпу стигао у клуб, неће скорије добити шансу.

С друге стране, са одласком Давида Де Хее малтене се помирио тренер Манчестер јунајтеда Луј ван Гал, поручио је да Црвени ђаволи као озбиљан клуб већ имају листу замена, а на њеном врху, сматрају медији, налазе се Асмир Беговић (Стоук), Иго Лорис (Тотенхем) и Самир Хандановић (Интер), уз подсећање да је зимус стигао искусни Виктор Валдес.

Коментари / 0

Оставите коментар