Bomba! Dogovorili se Real i De Hea!

Ugovor na šest godina, plata 5.200.000 evra! Mančester junajtedu na ime obeštećenja ide 42.000.000 evra.

Fudbal 17.05.2015 | 15:20
Bomba! Dogovorili se Real i De Hea!

Kuća se gradi od temelja, a tim od - odbrane. Izgleda da su to shvatili čelnici Real Madrida, pa su posle trošenja silnog novca minulih godina za pojačanja u ofanzivnom delu ekipe, za narednu sezonu rešili da sazidaju zid ispred svog kaznenog prostora. U tom cilju već je dogovoren transfer desnog beka Danila iz Porta i započeti su pregovori sa njegovim kolegom sa levog boka Aleksom Sandrom, a kako sad stvari stoje kraljevski klub će od prvenstva 2015/2016 imati i novog golmana - Davida De Heu!

Ako je verovati Marki - a ona je dobro obaveštena o zbivanjima na stadionu Santjago Bernabeu - Real se dogovorio sa španskim reprezentativcem oko uslova saradnje. Reč je o ugovoru na šest godina, na osnovu kojeg će De Hea zarađivati 5.200.000 evra svake sezone. Taj deo posla je obavljen, ali ugovor nije zaključen, jer predsednik Florentino Perez mora da isposluje i pristanak Mančester junajteda, sa kojim je David pod ugovorom do sledećeg leta.

Procenjuje se da će taj posao biti vredan od 42.000.000 evra i ukoliko Mančester junajted pristane da ga pusti za pomenuti novac (sva je prilika da hoće) transfer Davida De Hee će postati drugi najskuplji u istoriji fudbal kad je reč o golmanima. Nedodirljiv je, bar za sad, Đanluiđi Bufon koga je Juventus 2001. platio Parmi 45.000.000 evra.

Odlazak Davida De Hee sa Old Traforda praktično je završena stvar, jer je nekadašnji čuvar mreže Atletiko Madrida odbio nekoliko ponuda za produžetkom saradnje. Poslednja je bila vredna 7.500.000 evra godišnje, ali njemu se očito ne ostaje u Premijer ligi, bez obzira na činjenicu da je ove godine bio jedan od bolji, ako ne i najbolji pojedinac kluba i da će sledeće Mančester igrati u Ligi šampiona.

De Hea je pristao da prima čak 2.000.000 evra manje u Realu, koji želi da dobije golmana za narednih deset godina, koliko se procenjuje da će 25-godišnji čuvar mreže braniti i za reprezentaciju Španije. A to onda znači da Iker Kasiljas sigurno napušta matični klub (zajedno sa još šestoricom igrača) i da Kejlor Navas, koji je blistao na prethodnom Mundijalu i uz veliku pompu stigao u klub, neće skorije dobiti šansu.

S druge strane, sa odlaskom Davida De Hee maltene se pomirio trener Mančester junajteda Luj van Gal, poručio je da Crveni đavoli kao ozbiljan klub već imaju listu zamena, a na njenom vrhu, smatraju mediji, nalaze se Asmir Begović (Stouk), Igo Loris (Totenhem) i Samir Handanović (Inter), uz podsećanje da je zimus stigao iskusni Viktor Valdes.

Komentari / 0

Ostavite komentar