Србија постаје најважни економски партнер

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изјавио је да је Србија један од најважнијих економских партнера за БиХ, уз Њемачку и Хрватску, али да до краја године може да постане "број један" у спољнотрговинској размјени БиХ.

Босна и Херцеговина 11.04.2010 | 22:54
Србија постаје најважни економски партнер

"Тренд раста је изражен у 2015. години и увјерен сам да би Србија могла на крају те године да буде `број један` када је ријеч о спољнотрговинској размјени, јер је очито да се размјена робе, трговина и услуга повећава рапидно у посљедње двије године.

На нама је да, можда, отклонимо и могуће баријере, како би размјена била што већа", рекао је Шаровић након састанка у Београду са министром трговине, туризма и телекомуникација Србије Расимом Љајићем.

Он је навео да је на састанку договорено да ускоро буде организован и сусрет привредних комора двије земље са привредницима и кључним извозницима у једну и другу земљу, што би, практично, било провођење оног о чему су говорили недавно у Сарајеву српски премијер Александар Вучић и званичници БиХ.

"Надам се да ће то да буде врло скоро. Дотакли смо се данас и неких других тема. Мислим да би, поред овог сусрета, уопште размјена информација и сусрети на различитим нивоима требало да буду пракса ове двије земље", рекао је Шаровић.

Он је напоменуо да је било ријечи и о сарадњи у намјенској индустрији која је важна област у ове двије земље, као и о неким другим специфичним темама и питањима и да је он увјерен да ће 2015. година бити још успјешнија него претходне, када је ријеч о економској сарадњи БиХ и Србије.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

наравно

16.05.2015 17:28

ОВАЈ МИРКО ДОБАР НОРМАЛАН ЦОВЈЕК,НАРАВНО СА СРБИЈОМ УВЈЕК И ЗАУВЈЕК.ЗА РАЗЛИКУ ОД ЊЕГА МИКОВИЦ НАЦЕЛНИК ИЗ НЕВЕСИЊА ВЕЛИКИ ЛОПОВ РУСИ И БРУКА СДС НА ВАКОМ КОРАКУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

момо

16.05.2015 18:42

Ко је убио Ристу Југовица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасарс

16.05.2015 18:53

Види га ко дастин хофман...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

16.05.2015 19:29

Одлична вам је размјена, ви њима продајете дрво а они вама флаширану воду. Само се лажите да имате економију. Ови људи и нису ни за шта друго него да на стрњиштима чувају козе и овце кад посијечете шуму. А у србији воде неће скоро нестати. Осим ако је вучић сву не прода Арапима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

16.05.2015 19:40

Како намјенска индустрија у Федерацији има промет од 250.000.000 Км а у Републици Српској 0 Км??????? Или је БиХ само Федерација?

ОДГОВОРИТЕ