Srbija postaje najvažni ekonomski partner

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je da je Srbija jedan od najvažnijih ekonomskih partnera za BiH, uz Njemačku i Hrvatsku, ali da do kraja godine može da postane "broj jedan" u spoljnotrgovinskoj razmjeni BiH.

Bosna i Hercegovina 11.04.2010 | 22:54
Srbija postaje najvažni ekonomski partner

"Trend rasta je izražen u 2015. godini i uvjeren sam da bi Srbija mogla na kraju te godine da bude `broj jedan` kada je riječ o spoljnotrgovinskoj razmjeni, jer je očito da se razmjena robe, trgovina i usluga povećava rapidno u posljednje dvije godine.

Na nama je da, možda, otklonimo i moguće barijere, kako bi razmjena bila što veća", rekao je Šarović nakon sastanka u Beogradu sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasimom Ljajićem.

On je naveo da je na sastanku dogovoreno da uskoro bude organizovan i susret privrednih komora dvije zemlje sa privrednicima i ključnim izvoznicima u jednu i drugu zemlju, što bi, praktično, bilo provođenje onog o čemu su govorili nedavno u Sarajevu srpski premijer Aleksandar Vučić i zvaničnici BiH.

"Nadam se da će to da bude vrlo skoro. Dotakli smo se danas i nekih drugih tema. Mislim da bi, pored ovog susreta, uopšte razmjena informacija i susreti na različitim nivoima trebalo da budu praksa ove dvije zemlje", rekao je Šarović.

On je napomenuo da je bilo riječi i o saradnji u namjenskoj industriji koja je važna oblast u ove dvije zemlje, kao i o nekim drugim specifičnim temama i pitanjima i da je on uvjeren da će 2015. godina biti još uspješnija nego prethodne, kada je riječ o ekonomskoj saradnji BiH i Srbije.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

naravno

16.05.2015 17:28

OVAJ MIRKO DOBAR NORMALAN COVJEK,NARAVNO SA SRBIJOM UVJEK I ZAUVJEK.ZA RAZLIKU OD NJEGA MIKOVIC NACELNIK IZ NEVESINJA VELIKI LOPOV RUSI I BRUKA SDS NA VAKOM KORAKU

ODGOVORITE
Name

momo

16.05.2015 18:42

Ko je ubio Ristu Jugovica?

ODGOVORITE
Name

sasars

16.05.2015 18:53

Vidi ga ko dastin hofman...

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

16.05.2015 19:29

Odlična vam je razmjena, vi njima prodajete drvo a oni vama flaširanu vodu. Samo se lažite da imate ekonomiju. Ovi ljudi i nisu ni za šta drugo nego da na strnjištima čuvaju koze i ovce kad posiječete šumu. A u srbiji vode neće skoro nestati. Osim ako je vučić svu ne proda Arapima.

ODGOVORITE
Name

Patriota

16.05.2015 19:40

Kako namjenska industrija u Federaciji ima promet od 250.000.000 Km a u Republici Srpskoj 0 Km??????? Ili je BiH samo Federacija?

ODGOVORITE