Олдтајмери крстарили улицама Градишке

На платоу Кулуруног центра Градишка данас је организована ревија олдтајмера коју су многи грађани искористили да сазнају више детаља о овим скупоцјеним аутомобилима различитих свјетских произвођача.

Република Српска 16.05.2015 | 14:55
Олдтајмери крстарили улицама Градишке

Несвакидашњи дефиле олдтајмера прошао је данас градишким улицама. Организатор изложбе олдтајмера је градишки Завичајни музеј у склопу манифестације Ноћ музеја. Заљубљеник у олдтајмере Рајко Ерцег из Градишке који посједује ријетки примјерак мерцедесе СЛ 250 из 1968. године каже да редовно учествује на изложби олдтајмера, напомињући да је његов аутомобиле непроцјенљиве вриједности, те да није на продају.

Он каже да је одржавање олдтајмера веома скупо, али да то није проблем онима који су заљубљеници у стара возила. Директор Завичајног музеја Градишка Драган Матавуљ рекао је да овим путем грађани имају прилику да се упознају са историјским развојен и тековином аутомобилске индустрије.

-Наша зеља је да дио историје прикажемо по први пут овом изложбом старих аутомобиле – олдтајмера у Градишци посјетимо старије генерације, а млађе упознамо са историјском баштином. Ово је јединствена прилика да се дјеца И одрасли ближе упознају са овим возилима, али да се у њима и провозају – истакао је Матавуљ.

Он је подсјетио да овом изложбом олдтајмера се обиљежава Ноћ музеја, коју по први пут организује Завичајни музеј у Градишци.

-У програм обљежавања Ноћ музеја имамо школу сликара Градишке, који управо раде на изради радова у простору Кулутрног центра. Такође, ту је и изложба Филолошког факултета Универзитета из Бањалуке – репородукција Алана Форда у Кулутрном центру, док је друга изложба археолошког типа Средњовјековно насљеђе прњаворског краја – истакао је Матавуљ.

У Галерији Завичајног музеја у вечерњем програм ће наступити и Њу деј Бенд.

(Глас Српске)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

н

16.05.2015 17:13

па ста ако крстарили,као да то неког занима

ОДГОВОРИТЕ
Name

па

16.05.2015 20:56

Па и занимало би ме да не водим борбу за голи зивот

Name

ВРС РВИ

18.05.2015 10:53

Код нас су све олд тајмери па нису морали ни крстарити. Нова скупа возила зна се ко купује...

ОДГОВОРИТЕ