Oldtajmeri krstarili ulicama Gradiške

Na platou Kulurunog centra Gradiška danas je organizovana revija oldtajmera koju su mnogi građani iskoristili da saznaju više detalja o ovim skupocjenim automobilima različitih svjetskih proizvođača.

Republika Srpska 16.05.2015 | 14:55
Oldtajmeri krstarili ulicama Gradiške

Nesvakidašnji defile oldtajmera prošao je danas gradiškim ulicama. Organizator izložbe oldtajmera je gradiški Zavičajni muzej u sklopu manifestacije Noć muzeja. Zaljubljenik u oldtajmere Rajko Erceg iz Gradiške koji posjeduje rijetki primjerak mercedese SL 250 iz 1968. godine kaže da redovno učestvuje na izložbi oldtajmera, napominjući da je njegov automobile neprocjenljive vrijednosti, te da nije na prodaju.

On kaže da je održavanje oldtajmera veoma skupo, ali da to nije problem onima koji su zaljubljenici u stara vozila. Direktor Zavičajnog muzeja Gradiška Dragan Matavulj rekao je da ovim putem građani imaju priliku da se upoznaju sa istorijskim razvojen i tekovinom automobilske industrije.

-Naša zelja je da dio istorije prikažemo po prvi put ovom izložbom starih automobile – oldtajmera u Gradišci posjetimo starije generacije, a mlađe upoznamo sa istorijskom baštinom. Ovo je jedinstvena prilika da se djeca I odrasli bliže upoznaju sa ovim vozilima, ali da se u njima i provozaju – istakao je Matavulj.

On je podsjetio da ovom izložbom oldtajmera se obilježava Noć muzeja, koju po prvi put organizuje Zavičajni muzej u Gradišci.

-U program oblježavanja Noć muzeja imamo školu slikara Gradiške, koji upravo rade na izradi radova u prostoru Kulutrnog centra. Takođe, tu je i izložba Filološkog fakulteta Univerziteta iz Banjaluke – reporodukcija Alana Forda u Kulutrnom centru, dok je druga izložba arheološkog tipa Srednjovjekovno nasljeđe prnjavorskog kraja – istakao je Matavulj.

U Galeriji Zavičajnog muzeja u večernjem program će nastupiti i Nju dej Bend.

(Glas Srpske)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

n

16.05.2015 17:13

pa sta ako krstarili,kao da to nekog zanima

ODGOVORITE
Name

pa

16.05.2015 20:56

Pa i zanimalo bi me da ne vodim borbu za goli zivot

Name

VRS RVI

18.05.2015 10:53

Kod nas su sve old tajmeri pa nisu morali ni krstariti. Nova skupa vozila zna se ko kupuje...

ODGOVORITE