Сјећање на жртве поплава у Обреновцу

Годишњица мајских поплава у Обреновцу, гдје су поплаве однијеле 17 живота, обиљежена је парастосом и молебаном у спомен страдалих.

Србија 16.05.2015 | 21:52
Сјећање на жртве поплава у Обреновцу

Молебану у цркви силаска Светог духа на апостале присуствовали су градоначелник Београда Синиша Мали, директор Владине Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја Марко Благојевић, замјеник градоначелника Андреја Младеновић, предсједник општине Обреновац Мирослав Чучковић, директор Рударског басена "Колубара" Милорад Грчић...

Мали је новинарима рекао да је прије годину дана 85 одсто Обреновца било под водом, односно, да су биле поплављене саобраћајнице, канализација, пољопривредно земљиште, пословни и приватни објекти.

''После годину дана можемо да кажемо да смо успели да обновимо Обреновац и да овај град стане на ноге. Обновили смо саобраћајнице, инфраструктуру, путеве, стамбене и пословне објекте и људи су се вратили'', навео је Мали.

Додао је и да су изграђени нови објекти попут вртића у Стублинама, те да ће ускоро бити изграђен и Центар за социјални рад, а што су све установе које ће унаприједити живот у Обреновцу.

''Мислим да можемо да будемо задовољни са овим што смо урадили у протеклих годину дана'', рекао је Мали додајући да су потпуно санирана сва оштећења на бедемима и насипима у Обреновцу захваљујући средствима и помоћи Владе Србије и донатора.

Много јаче земље и градови, сматра Мали, не би издржали оно што смо ми, на шта треба да будемо поносни.

Градоначелник је подсјетио и да је формирао тим који се баве процјенама ризика од различитих врста непогода како би се, уколико до њих дође, реаговало још ефикасније. Тај тим, додао је, ради заједно са Министарством одбране и МУП-ом Србије.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар