Sjećanje na žrtve poplava u Obrenovcu

Godišnjica majskih poplava u Obrenovcu, gdje su poplave odnijele 17 života, obilježena je parastosom i molebanom u spomen stradalih.

Srbija 16.05.2015 | 21:52
Sjećanje na žrtve poplava u Obrenovcu

Molebanu u crkvi silaska Svetog duha na apostale prisustvovali su gradonačelnik Beograda Siniša Mali, direktor Vladine Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević, zamjenik gradonačelnika Andreja Mladenović, predsjednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, direktor Rudarskog basena "Kolubara" Milorad Grčić...

Mali je novinarima rekao da je prije godinu dana 85 odsto Obrenovca bilo pod vodom, odnosno, da su bile poplavljene saobraćajnice, kanalizacija, poljoprivredno zemljište, poslovni i privatni objekti.

''Posle godinu dana možemo da kažemo da smo uspeli da obnovimo Obrenovac i da ovaj grad stane na noge. Obnovili smo saobraćajnice, infrastrukturu, puteve, stambene i poslovne objekte i ljudi su se vratili'', naveo je Mali.

Dodao je i da su izgrađeni novi objekti poput vrtića u Stublinama, te da će uskoro biti izgrađen i Centar za socijalni rad, a što su sve ustanove koje će unaprijediti život u Obrenovcu.

''Mislim da možemo da budemo zadovoljni sa ovim što smo uradili u proteklih godinu dana'', rekao je Mali dodajući da su potpuno sanirana sva oštećenja na bedemima i nasipima u Obrenovcu zahvaljujući sredstvima i pomoći Vlade Srbije i donatora.

Mnogo jače zemlje i gradovi, smatra Mali, ne bi izdržali ono što smo mi, na šta treba da budemo ponosni.

Gradonačelnik je podsjetio i da je formirao tim koji se bave procjenama rizika od različitih vrsta nepogoda kako bi se, ukoliko do njih dođe, reagovalo još efikasnije. Taj tim, dodao je, radi zajedno sa Ministarstvom odbrane i MUP-om Srbije.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar