Стиви Џи - посљедњи пут на Енфилду!

После 17 сезона у клубу за који навија од малих ногу, 708 утакмица, десет трофеја и 185 голова – Стивен Џерард ће последњи пут загазити на траву Енфилда.

Фудбал 16.05.2015 | 17:20
Стиви Џи - посљедњи пут на Енфилду!

Момак рођен у Вистону посветио је цео живот и каријеру Ливерпулу, Копу и црвеном дресу, у суботу против Кристал Паласа отићи ће у легенду.

"Поред свих трофеја које сам освојио и дивних момената које сам проживео – засигурно остаје велики жал што нисам успео да освојим Премијер лигу. Ипак, неизмерно сам поносан на све што је иза мене", рекао је Џерард.

Пошто је Ливерпул извесно без шанси да освоји четврто место и визу за Лигу шампиона наредне сезоне, Џерардов опроштај обележиће суботњи окршај. Због тога и не чуди што на разним сајтовима карте за тај сусрет могу да се нађу за невероватних 2.500 фунти.

“Биће чудно, сигуран сам. Биће то емотиван дан за мене, моју породицу и пријатеље који су ме пратили током целе каријере. Али, такође и за навијаче који су ме гледали свих ових година, не само на нашем стадиону, већ и шитом света. Током викенда ће сва пажња бити на мени, то није нешто што ми се свиђа, али се надам да ћу одиграти добро за навијаче и да ће тим победити, а да ћу ја уживати у опроштају”, нагласио је Џерард.

Следеће сезоне, некадашњи капитен Енглеске по први пут ће обући дрес који није црвене боје, пошто ће се преселити у Сједињене Америчке Државе и заиграти у МЛС лиги за ЛА Галакси.

"Када сам одрастао сањао сам да заиграм за Ливерпул, само једном. Сада, када се осврнем и видим 708 наступа поред свог имена схватим да сам постигао много, много више него што сам и замишљао у почетку", истиче Стиви, "Оно што ће ми убедљиво највише недостајати биће навијачи, у целини. Увек су ми давали невероватну подршку, од првог дана је било тако, и без њих ово путовање не би било исто".

Стивен Џерард, који је дрес репрезентације Енглеске носио на три Светска и три Европска првенства, освојио је са Ливерпулом два ФА Купа, три Лига Купа, Комјунити Шилд, УЕФА Куп, два УЕФА Суперкупа, али је свакако највреднији трофеј који је подигао онај из Истанбула 2005. године – када су 'Редси' у епском финалу Лиге шампиона поразили Милан на пенале.

На конференцији за штампу љубимац Копа добио је специјалну торту, док му је спонзор Адидас спремио посебне копачке.

"Одлазиш као легенда, вратићеш се као херој. Град Ливерпул ће увек бити с тобом – никада нећеш ходати сам", пише на улошку 'Предаторки'.

Коментари / 0

Оставите коментар