Stivi Dži - posljednji put na Enfildu!

Posle 17 sezona u klubu za koji navija od malih nogu, 708 utakmica, deset trofeja i 185 golova – Stiven Džerard će poslednji put zagaziti na travu Enfilda.

Fudbal 16.05.2015 | 17:20
Stivi Dži - posljednji put na Enfildu!

Momak rođen u Vistonu posvetio je ceo život i karijeru Liverpulu, Kopu i crvenom dresu, u subotu protiv Kristal Palasa otići će u legendu.

"Pored svih trofeja koje sam osvojio i divnih momenata koje sam proživeo – zasigurno ostaje veliki žal što nisam uspeo da osvojim Premijer ligu. Ipak, neizmerno sam ponosan na sve što je iza mene", rekao je Džerard.

Pošto je Liverpul izvesno bez šansi da osvoji četvrto mesto i vizu za Ligu šampiona naredne sezone, Džerardov oproštaj obeležiće subotnji okršaj. Zbog toga i ne čudi što na raznim sajtovima karte za taj susret mogu da se nađu za neverovatnih 2.500 funti.

“Biće čudno, siguran sam. Biće to emotivan dan za mene, moju porodicu i prijatelje koji su me pratili tokom cele karijere. Ali, takođe i za navijače koji su me gledali svih ovih godina, ne samo na našem stadionu, već i šitom sveta. Tokom vikenda će sva pažnja biti na meni, to nije nešto što mi se sviđa, ali se nadam da ću odigrati dobro za navijače i da će tim pobediti, a da ću ja uživati u oproštaju”, naglasio je Džerard.

Sledeće sezone, nekadašnji kapiten Engleske po prvi put će obući dres koji nije crvene boje, pošto će se preseliti u Sjedinjene Američke Države i zaigrati u MLS ligi za LA Galaksi.

"Kada sam odrastao sanjao sam da zaigram za Liverpul, samo jednom. Sada, kada se osvrnem i vidim 708 nastupa pored svog imena shvatim da sam postigao mnogo, mnogo više nego što sam i zamišljao u početku", ističe Stivi, "Ono što će mi ubedljivo najviše nedostajati biće navijači, u celini. Uvek su mi davali neverovatnu podršku, od prvog dana je bilo tako, i bez njih ovo putovanje ne bi bilo isto".

Stiven Džerard, koji je dres reprezentacije Engleske nosio na tri Svetska i tri Evropska prvenstva, osvojio je sa Liverpulom dva FA Kupa, tri Liga Kupa, Komjuniti Šild, UEFA Kup, dva UEFA Superkupa, ali je svakako najvredniji trofej koji je podigao onaj iz Istanbula 2005. godine – kada su 'Redsi' u epskom finalu Lige šampiona porazili Milan na penale.

Na konferenciji za štampu ljubimac Kopa dobio je specijalnu tortu, dok mu je sponzor Adidas spremio posebne kopačke.

"Odlaziš kao legenda, vratićeš se kao heroj. Grad Liverpul će uvek biti s tobom – nikada nećeš hodati sam", piše na ulošku 'Predatorki'.

Komentari / 0

Ostavite komentar