ЕЛ Ф4: ''Орлови'' остали тужни у Мадриду!

Тео, Бјелица и Богдан подбацили! И они су од крви и меса...Немања је пред крај меча добио искључење због пет личних грешака.

Кошарка 16.05.2015 | 23:20
ЕЛ Ф4: ''Орлови'' остали тужни у Мадриду!

Пре почетка Фајнал-фора све очи су биле упрте у три српска кошаркаша, усне су само говориле о њима! Апсолутни су хит били целе ове сезоне. Немања Бјелица је чак проглашен за МВП-ја такмичења, Богдан Богдановић за звезду у успону, док је Милош Теодосић, који је такође словио за једног од фаворита за освајање титуле најбољег у Евролиги, морао да се "задовољи" са местом у првој петорци такмичења.

Међутим, 15. мај се неће превише добро памтити када су у питању учинци поменутих кошаркаша. Сиви облаци су се надвили над њихов учинак већ у првом мечу дана када је Милош Теодосић, упркос великој жељи и мотиву, није пружио партију каква се од њега очекивала. Он је за 23 минута постигао осам поена (1/4 за 2, 1/5 за три), а на то је додао и пет асистенција али и шест изгубљених лопти. У сваком случају је Арон Џексон на мечу против Олимпијакоса био много кориснији од Србина. Џексон је имао индекс корисности од 15, док је наш Тео остао на нули. Ово дефинитивно није био његов дан. Могао је већ у недељу да добије прилику да поправи утисак, али је Спанулис био неумољив. Ипак, упркос свему, иза Теодосића стоји једна одлична сезона.

Слично се може рећи и за наш двојац у Фенербахчеу. Одмах треба напоменути да им је било јако тешко да било шта покажу против Реала који је убацио све што је бацио ка кошу тима Жељка Обрадовића. Фантастично шутерско вече Краљева сигурно је "успорило" све Канаринце, а међу њима су били и Богдан Богдановић и Немања Бјелица.

Иако бројке некада могу да "слажу", овога пута поприлично верно преносе слику са терена. Бјелица је као МВП такмичења завршио меч са 12 индексних поена. Пред крај меча, таман после једног предивног продора после кога су многи навијачи помислили "ево, пали се српска машина", помало и несрећно добио је техничку грешку након чега је морао на клупу.

Звезда у успону, Богдановић, је за разлику од колега успео добро да отвори меч и постигне тројку. Међутим, није наставио на том таласу па је и он завршио меч са не баш сјајним индексом корисности од 13.

Сигурно је да је изостајање неких уверљивијих партија ове тројке у многоме утицало и рефлектовало се у чињеници да Фенербахче и ЦСКА нису ушли у финале Евролиге.

Оно што свакако треба узети у обзир је дугачка сезона ових момака, умор који је известан и готово непостојање опоравка. Глава је врућа, мишићи уморни, у сваком случају су дали свој максимум. Сада им остаје да одиграју међусобан дуел за треће место, а затим да се рехабилитују и буду спремни за оно што следи у септембру - Европско првенство у Француској. Тада је најбитније да буду они прави, као што су били целе ове сезоне!

Коментари / 0

Оставите коментар