EL F4: ''Orlovi'' ostali tužni u Madridu!

Teo, Bjelica i Bogdan podbacili! I oni su od krvi i mesa...Nemanja je pred kraj meča dobio isključenje zbog pet ličnih grešaka.

Košarka 16.05.2015 | 23:20
EL F4: ''Orlovi'' ostali tužni u Madridu!

Pre početka Fajnal-fora sve oči su bile uprte u tri srpska košarkaša, usne su samo govorile o njima! Apsolutni su hit bili cele ove sezone. Nemanja Bjelica je čak proglašen za MVP-ja takmičenja, Bogdan Bogdanović za zvezdu u usponu, dok je Miloš Teodosić, koji je takođe slovio za jednog od favorita za osvajanje titule najboljeg u Evroligi, morao da se "zadovolji" sa mestom u prvoj petorci takmičenja.

Međutim, 15. maj se neće previše dobro pamtiti kada su u pitanju učinci pomenutih košarkaša. Sivi oblaci su se nadvili nad njihov učinak već u prvom meču dana kada je Miloš Teodosić, uprkos velikoj želji i motivu, nije pružio partiju kakva se od njega očekivala. On je za 23 minuta postigao osam poena (1/4 za 2, 1/5 za tri), a na to je dodao i pet asistencija ali i šest izgubljenih lopti. U svakom slučaju je Aron Džekson na meču protiv Olimpijakosa bio mnogo korisniji od Srbina. Džekson je imao indeks korisnosti od 15, dok je naš Teo ostao na nuli. Ovo definitivno nije bio njegov dan. Mogao je već u nedelju da dobije priliku da popravi utisak, ali je Spanulis bio neumoljiv. Ipak, uprkos svemu, iza Teodosića stoji jedna odlična sezona.

Slično se može reći i za naš dvojac u Fenerbahčeu. Odmah treba napomenuti da im je bilo jako teško da bilo šta pokažu protiv Reala koji je ubacio sve što je bacio ka košu tima Željka Obradovića. Fantastično šutersko veče Kraljeva sigurno je "usporilo" sve Kanarince, a među njima su bili i Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

Iako brojke nekada mogu da "slažu", ovoga puta poprilično verno prenose sliku sa terena. Bjelica je kao MVP takmičenja završio meč sa 12 indeksnih poena. Pred kraj meča, taman posle jednog predivnog prodora posle koga su mnogi navijači pomislili "evo, pali se srpska mašina", pomalo i nesrećno dobio je tehničku grešku nakon čega je morao na klupu.

Zvezda u usponu, Bogdanović, je za razliku od kolega uspeo dobro da otvori meč i postigne trojku. Međutim, nije nastavio na tom talasu pa je i on završio meč sa ne baš sjajnim indeksom korisnosti od 13.

Sigurno je da je izostajanje nekih uverljivijih partija ove trojke u mnogome uticalo i reflektovalo se u činjenici da Fenerbahče i CSKA nisu ušli u finale Evrolige.

Ono što svakako treba uzeti u obzir je dugačka sezona ovih momaka, umor koji je izvestan i gotovo nepostojanje oporavka. Glava je vruća, mišići umorni, u svakom slučaju su dali svoj maksimum. Sada im ostaje da odigraju međusoban duel za treće mesto, a zatim da se rehabilituju i budu spremni za ono što sledi u septembru - Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Tada je najbitnije da budu oni pravi, kao što su bili cele ove sezone!

Komentari / 0

Ostavite komentar