Трешће се Чизма кад удари Интер на Јуве!

Можда је изгубио сјај, али дерби је дерби! Неразури би да се победом примакну пласману у Лигу Европе, док Стара дама хоће печат на четворогодишњу доминацију у Серији А.

Фудбал 16.05.2015 | 15:20
Трешће се Чизма кад удари Интер на Јуве!

Љутили се навијачи Милана с разлогом или не, тек звање Дербија Италије носи дуел Интера и Јувентуса. Кад Неразури и Бјанконери укрштају копља, постаје небитно да ли утакмица има обострани или, као сада, једнострани такмичарски значај – игра се „на нож“, без чувања ногу, до последњег атома снаге... Тако ни меч који је на програму од 18 сати на стадиону Ђузепе Меаца у Милану не би смео да буде изузетак, а додатну драж даје му Интерова борба за Лигу Европе.

Стара дама у добром расположењу дочекује дуел у Милану, јер се преко Реал Мадрида пласирала у финале Лиге шампиона, мада ни чињеница да је у Берлину чека Барселона, ни одавно одбрањен Скудето неће утицати на ток дербија. Једноставно, ниједном члану торинског гиганта, ма колико био физички исцрпљен и ментално испражњен не пада на памет да отаљава против старог ривала јер сви они добро знају да им навијачи не би лако опростили било какву индолентност.

Плаво-црни јуре место у Лиги Европе и у правом тренутку су подигли форму. У последњих седам кола имају по четири победе и три нерешена резултата, али милански ремији са Кјевом и, посебно, отписаном Пармом показатељ су мањка самопоуздања екипе коју тренира Роберто Манчини, а та ставка не постоји на списку (малобројних) проблема црно-белих. Најбољи показатељ за то је учинак против тимова на местима која воде у Европу, плус сусрети са Миланом: Интеров скор је 3-6-4 (2-3-1 код куће), а Јувентусов 8-4-0 (по 4-2-0 у Торину и ван њега). Напомињемо да је традиција апсолутно на страни најтрофејније италијанске екипе. Од 163 утакмице Јувеу је припало 77, а Интеру 45 (уз 41 поделу бодова); истина, Неразури су успешнији на Меаци (34-26-21), али пет од минулих десет сусрета добио је нови-стари првак Италије, а његов домаћин свега два.

У првом делу првенства, 6. јануара у Торину, било је 1:1.

Коначно, љутили се навијачи Интера или не, тек Зебре располажу квалитетнијом и, без сумње, уигранијом групом фудбалера, а додатни пех за црно-плаве је суспензија бразилског креативца Ернанеса, који је решио прошлонедељни дерби са Лациом у Риму.

ИНТЕР – ЈУВЕНТУС

Милано
Стадион: Ђузепе Меаца
Почетак: 18.00

ИНТЕР: Хандановић – Д'Амброзио, Ранокја, Видић, Жуан Жезус – Медел, Гварин, Брозовић – Шаћири – Икарди, Паласио. Тренер: Роберто Манчини

ЈУВЕНТУС: Буфон – Лихтштајнер, Бонучи, Кјелини, Евра – Пирло, Маркизио, Видал – Погба – Тевез, Мората. Тренер: Масимилијано Алегри.

Коментари / 0

Оставите коментар