Trešće se Čizma kad udari Inter na Juve!

Možda je izgubio sjaj, ali derbi je derbi! Nerazuri bi da se pobedom primaknu plasmanu u Ligu Evrope, dok Stara dama hoće pečat na četvorogodišnju dominaciju u Seriji A.

Fudbal 16.05.2015 | 15:20
Trešće se Čizma kad udari Inter na Juve!

Ljutili se navijači Milana s razlogom ili ne, tek zvanje Derbija Italije nosi duel Intera i Juventusa. Kad Nerazuri i Bjankoneri ukrštaju koplja, postaje nebitno da li utakmica ima obostrani ili, kao sada, jednostrani takmičarski značaj – igra se „na nož“, bez čuvanja nogu, do poslednjeg atoma snage... Tako ni meč koji je na programu od 18 sati na stadionu Đuzepe Meaca u Milanu ne bi smeo da bude izuzetak, a dodatnu draž daje mu Interova borba za Ligu Evrope.

Stara dama u dobrom raspoloženju dočekuje duel u Milanu, jer se preko Real Madrida plasirala u finale Lige šampiona, mada ni činjenica da je u Berlinu čeka Barselona, ni odavno odbranjen Skudeto neće uticati na tok derbija. Jednostavno, nijednom članu torinskog giganta, ma koliko bio fizički iscrpljen i mentalno ispražnjen ne pada na pamet da otaljava protiv starog rivala jer svi oni dobro znaju da im navijači ne bi lako oprostili bilo kakvu indolentnost.

Plavo-crni jure mesto u Ligi Evrope i u pravom trenutku su podigli formu. U poslednjih sedam kola imaju po četiri pobede i tri nerešena rezultata, ali milanski remiji sa Kjevom i, posebno, otpisanom Parmom pokazatelj su manjka samopouzdanja ekipe koju trenira Roberto Mančini, a ta stavka ne postoji na spisku (malobrojnih) problema crno-belih. Najbolji pokazatelj za to je učinak protiv timova na mestima koja vode u Evropu, plus susreti sa Milanom: Interov skor je 3-6-4 (2-3-1 kod kuće), a Juventusov 8-4-0 (po 4-2-0 u Torinu i van njega). Napominjemo da je tradicija apsolutno na strani najtrofejnije italijanske ekipe. Od 163 utakmice Juveu je pripalo 77, a Interu 45 (uz 41 podelu bodova); istina, Nerazuri su uspešniji na Meaci (34-26-21), ali pet od minulih deset susreta dobio je novi-stari prvak Italije, a njegov domaćin svega dva.

U prvom delu prvenstva, 6. januara u Torinu, bilo je 1:1.

Konačno, ljutili se navijači Intera ili ne, tek Zebre raspolažu kvalitetnijom i, bez sumnje, uigranijom grupom fudbalera, a dodatni peh za crno-plave je suspenzija brazilskog kreativca Ernanesa, koji je rešio prošlonedeljni derbi sa Laciom u Rimu.

INTER – JUVENTUS

Milano
Stadion: Đuzepe Meaca
Početak: 18.00

INTER: Handanović – D'Ambrozio, Ranokja, Vidić, Žuan Žezus – Medel, Gvarin, Brozović – Šaćiri – Ikardi, Palasio. Trener: Roberto Mančini

JUVENTUS: Bufon – Lihtštajner, Bonuči, Kjelini, Evra – Pirlo, Markizio, Vidal – Pogba – Tevez, Morata. Trener: Masimilijano Alegri.

Komentari / 0

Ostavite komentar