Илић: У пензију ћу из Лиге шампиона!

Саша Илић је већ 27 година веран Партизану. Од тога 19 као првотимац, са 10 освојених шампионских титула, три купа и две одигране Лиге шампиона. И ту неће бити крај.

Фудбал 18.05.2015 | 10:00
Илић: У пензију ћу из Лиге шампиона!

Уговор ми истиче на крају сезоне, али мени је најлепше у свлачионици и на терену. Осећам се одлично, повреде ме заобилазе и желим још да играм. Сигуран сам 99 одсто да би ми следећа сезона била последња као играчу и зато желим у њој да уживам, освојим 11. титулу и, ако је могуће, још једном заиграм Лигу шампиона - каже Саша Илић у разговору за „Блиц“.

Зашто не волите да вас питају која вам је титула најдража?

- То је као да ме питате које дете више волим. Волим их све подједнако.

Предност је сада велика у односу на Црвену звезду, али током сезоне било је драматичних тренутака?

- Неко би помислио да смо лако постали шампиони, али заиста није било тако. Играли смо Европу, било је падова, у једном тренутку и она два опасна ремија код куће када се предност истопила, али опасан смо тим, успели смо да се ишчупамо.

Зимус се причало да је „директива одозго“ да се титула препусти Звезди?

- Стално има тих прича, не треба обраћати пажњу на њих. То просто није могуће.

Ударац за тим био је одлазак Шкулетића и Лазовића у зимском прелазном року?

- То је био озбиљан ударац. Петар и Данко су били 40-50 одсто снаге тима. Лазовић је „држао целу свлачионицу“, зна се какав је карактер, колико значи тиму. Прича с њим је могла и боље да се заврши, али добро... Шкулетић је морао да оде, просто је понуду било тешко одбити. Ипак, успели смо да прескочимо и ту препреку.

Да ли је смена тренера имала утицај на вас?

- Са Марком Николићем смо играли Европу, било је неких утакмица када нисмо имали среће. Са Кизом (Зоран Милинковић, п.а.) смо имали све победе, али мислим да су обојица подједнако заслужни за титулу.

Кључна утакмица?

- Можда пораз Звезде у Новом Пазару. Тада смо се опет одлепили. Требало је да првенство окончамо у дербију, али и овако није лоше.

Колико је реално да Партизан игра Лигу шампиона?

- Видимо сви да смо из више разлога сваке године све даље од тог такмичења. Разлике међу клубовима су огромне, али пустите нас да сањамо и боримо се док има шансе да се тамо нађемо.

Многи навијачи би били задовољни и озбиљнији учешћем у Лиги Европе?

- Нека, ја бих ипак да се злопатим по Лиги шампиона. Знам да, и када бисмо ушли у групе, не бисмо имали много шанси за неку победу, али бити део тог друштва, осетити ту атмосферу јесте нешто посебно.

Да ли су и после освојене титуле стигле честитке из Црвене звезде?

- Нису још, али честитаће. Додуше, ја познајем неколико њихових играча, остало су деца. Видите, заиста желим да у наредним сезонама Црвена звезда буде конкурентнија. Волим фудбал, изазове и да освајам трофеје.

Коментари / 0

Оставите коментар