Ilić: U penziju ću iz Lige šampiona!

Saša Ilić je već 27 godina veran Partizanu. Od toga 19 kao prvotimac, sa 10 osvojenih šampionskih titula, tri kupa i dve odigrane Lige šampiona. I tu neće biti kraj.

Fudbal 18.05.2015 | 10:00
Ilić: U penziju ću iz Lige šampiona!

Ugovor mi ističe na kraju sezone, ali meni je najlepše u svlačionici i na terenu. Osećam se odlično, povrede me zaobilaze i želim još da igram. Siguran sam 99 odsto da bi mi sledeća sezona bila poslednja kao igraču i zato želim u njoj da uživam, osvojim 11. titulu i, ako je moguće, još jednom zaigram Ligu šampiona - kaže Saša Ilić u razgovoru za „Blic“.

Zašto ne volite da vas pitaju koja vam je titula najdraža?

- To je kao da me pitate koje dete više volim. Volim ih sve podjednako.

Prednost je sada velika u odnosu na Crvenu zvezdu, ali tokom sezone bilo je dramatičnih trenutaka?

- Neko bi pomislio da smo lako postali šampioni, ali zaista nije bilo tako. Igrali smo Evropu, bilo je padova, u jednom trenutku i ona dva opasna remija kod kuće kada se prednost istopila, ali opasan smo tim, uspeli smo da se iščupamo.

Zimus se pričalo da je „direktiva odozgo“ da se titula prepusti Zvezdi?

- Stalno ima tih priča, ne treba obraćati pažnju na njih. To prosto nije moguće.

Udarac za tim bio je odlazak Škuletića i Lazovića u zimskom prelaznom roku?

- To je bio ozbiljan udarac. Petar i Danko su bili 40-50 odsto snage tima. Lazović je „držao celu svlačionicu“, zna se kakav je karakter, koliko znači timu. Priča s njim je mogla i bolje da se završi, ali dobro... Škuletić je morao da ode, prosto je ponudu bilo teško odbiti. Ipak, uspeli smo da preskočimo i tu prepreku.

Da li je smena trenera imala uticaj na vas?

- Sa Markom Nikolićem smo igrali Evropu, bilo je nekih utakmica kada nismo imali sreće. Sa Kizom (Zoran Milinković, p.a.) smo imali sve pobede, ali mislim da su obojica podjednako zaslužni za titulu.

Ključna utakmica?

- Možda poraz Zvezde u Novom Pazaru. Tada smo se opet odlepili. Trebalo je da prvenstvo okončamo u derbiju, ali i ovako nije loše.

Koliko je realno da Partizan igra Ligu šampiona?

- Vidimo svi da smo iz više razloga svake godine sve dalje od tog takmičenja. Razlike među klubovima su ogromne, ali pustite nas da sanjamo i borimo se dok ima šanse da se tamo nađemo.

Mnogi navijači bi bili zadovoljni i ozbiljniji učešćem u Ligi Evrope?

- Neka, ja bih ipak da se zlopatim po Ligi šampiona. Znam da, i kada bismo ušli u grupe, ne bismo imali mnogo šansi za neku pobedu, ali biti deo tog društva, osetiti tu atmosferu jeste nešto posebno.

Da li su i posle osvojene titule stigle čestitke iz Crvene zvezde?

- Nisu još, ali čestitaće. Doduše, ja poznajem nekoliko njihovih igrača, ostalo su deca. Vidite, zaista želim da u narednim sezonama Crvena zvezda bude konkurentnija. Volim fudbal, izazove i da osvajam trofeje.

Komentari / 0

Ostavite komentar