Увреде на Сабору СПЦ

Процедура око привременог разрешења владика Георгија и Филарета поделила је српске владике па Сабор СПЦ ни другог дана заседања није усвојио дневни ред, сазнаје „Блиц“.

Србија 16.05.2015 | 10:20
Увреде на Сабору СПЦ

Наиме, црквени парламент се поделио у два табора, онај који сматра да је процедура испоштована приликом привременог разрешења двојице епископа и да о томе не треба расправљати и оног, супротстављеног, који тврди да није поступљено по црквеном уставу и да црквени парламент то мора да расправи.

- Патријарх Иринеј и митрополит Амфилохије предводили су групу која сматра да је Синод поступио законито када је привремено разрешио Филарета и Георгија, а Иринеј бачки и банатски Никанор тврде супротно. На тренутке је расправа била толико жестока да је била и на ивици инцидента - објашњава извор "Блица".

Он додаје да је у једном тренутку митрополит Амфилохије оптужио Иринеја бачког да жели да направи пуч у Сабору. Иринеј бачки му је одговорио да ни он није безгрешан и да Амфилохије може доћи под удар истраге.

(Блиц)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

толимир

16.05.2015 08:41

Сви они који су другог понизавали ће се понизити.Сабор СПЦ тј. његов врх је под великим политичким утицајима нажалост не може се брзо извући.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МикиОро

16.05.2015 08:51

Кад се овако понашају они који су синоним саборности и који позивају србе за заједништво и слогу шта рећи...изгледа да је и СПЦ огрезла у хипокризији...како нам оде Павле, покој му души, све се лагано осипа и постаје нешто што не смије бити...патријарх обилази славе политичких тајкуна и криминалаца, за паре освештава споменике по трговима не би ли "купац" добио који политички поен и сл... СПЦ се претворио у политичку организацију...НАЖАЛОСТ...СТРАШНО...ЈЕДАН ЈЕ ПАВЛЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂАВОЛИ КОЛО ВОДЕ

16.05.2015 09:27

КАД ЈЕ ДОДИК ИКОНА ПРАВОСЛАВЉА- ОНДА ВИШЕ НИ РИЈЕЧ НЕ ТРЕБА РЕЋИ. И ВЈЕРА ЈЕ ОГРЕЗЛА У КАПИТАЛУ, А КАПИТАЛ ЈЕ ЂАВО.тТајкуни су главни кумовио на отварању цркаца, а њихов капитал је непоштен и не би смио да буде ,као такав, ни прихваћен од стране цркве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урааа

16.05.2015 09:55

Одавно је Григорије требао бити разријесен дузности. То сто Бацки И Банатски имају друго мисљење је веома забрињавајуце по питању Војводине. Бице да И они несто тајно кувају.Један је био патријарх Павле, покој му дуси !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

16.05.2015 11:45

Ово су они што одликоваше Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цx

17.05.2015 12:57

Од ових само бјежи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стефан

19.05.2015 08:52

Велики проблем је то што се уклањају сви они који не одговарају Ватикану. То је разлог за смјену уваженог епископа Георгија, владике канадског.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

19.05.2015 09:01

Српску православну цркву желе да "преузму" заговорници јединства са Ватиканом, да признају папу за поглавара, да прихвате грегоријански календар, да промијене и избришу српску историју. Томе се противе сви прави Срби и неки од владика. Није требало мијењати ни Константина, нити сада Филарета и Георгија. Како ствари стоје, нема нам спаса.

ОДГОВОРИТЕ