Плеј-оф Лиге 6 БиХ - Игокеа: Заборављамо све до сада

Иако су "игоси" два пута савладали тузланску Слободу у Лиги 6, тренер Александровчана позвао на опрез пред полуфинале плеј-офа првенства Босне и Херцеговине.

Кошарка 16.05.2015 | 15:00
Плеј-оф Лиге 6 БиХ - Игокеа: Заборављамо све до сада

Шампион Босне и Херцеговине је два пута побјеђивао Тузлаке - у Лакташима и Мејдану, али због чињенице да више нема поправног, Игокеа веома озбиљно приступа суботњем мечу полуфинала плеј-офа.

"Улог је велики и наша одговорност је велика. Остварили смо двије побједе у лигашком дијелу против Слободе али сада требамо заборавити све што је било. Они су по мени направили један добар резултат, вратили су се у Премијер лигу, изборили су плеј-оф и растерећени улазе у ово полуфинале", рекао је стратег Александровчана Жељко Лукајић.

Према његовим ријечима, "игоси" морају имати велику одговорност јер више нема поправног.

"На нама је велика одговорност, у оваквим мечевима нема поправног и морамо учинити све да дођемо до побједе у првој утакмици и направимо још један корак ка оном што желимо, а то је титула шампиона".

Лукајић је потом анализирао игру Слободе, коју с клупе предводи Дамир Мулаомеровић.

"Њихова игра је базирана на доста трчања и што бржем завршетку напада и за њих је карактеристика да имају више шутева за три него за два поена. Такав им је и ростер, са вањских позиција су много опаснији него под кошем. Њихов центар Хрнчић више шутира за три поена него што игра леђима у рекету. Ту су Хасандић, Бољковац, Ризвић, екипа су која доста трчи и нападачки је орјентисана. Они чекају било какву грешку противника и покушавају одмах да иду у контранапад".

Потом је понудио и "кључ" рјешавања игре Слободе.

"На нама је да их поставимо у неку позициону игру која би нама дала више шансе да ми искористимо своје предиспозиције и долазимо до поена који су лаганији", закључио је Лукајић.

Ас "игоса" Марко Чакаревић такође је свјестан важности прве утакмице са Тузлацима.

"Улазимо у најбитнији дио сезоне то је сигурно и морамо максимално посвећени да будемо пред утакмице које нас очекују. То што у плеј-оф улазимо са првог мјеста даје нам предност домаћег терена што појачава нашу улогу фаворита. Слобода је показала квалитет побједом против Широког прошлог викенда. Без обзира што смо их лако побиједили у обе утакмице у првенству морамо да их схватимо максимално озбиљно и сигуран сам да уколико пружимо игру какву можемо побједа сигрно неће изостати", нагласио је Чакаревић.

Прва утакмица полуфинала плеј-офа игра се у суботу 16. маја у Лакташима са почетком у 20 сати, док је реванш на распореду у уторак 19. маја у дворани Мејдан (19 х).

Полуфинале плеј-офа се игра на двије побједе, а евентуална "мајсторица" заказана је за 23. мај у Лакташима.

ПАРОВИ ПОЛУФИНАЛА
Субота
Широки - Спарс (19 х)
Игокеа - Слобода (20 х)

Коментари / 0

Оставите коментар